Επίσημο: Dodge Hornet

Σχετικά άρθρα

Η Dodge παρουσίασε σήμερα το νέο της crossover, το Hornet, το αδερφό μοντέλο της Alfa Romeo Tonale, που θα πωλείται στην αγορά των ΗΠΑ από τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με δύο κινητήρες, με τον 2,0-λίτρο turbo τετρακύλινδρο απόδοσης 265 ίππων με 400 Nm ροπής και με τον plug-in υβριδικό των 285 ίππων με 520 Nm ροπής που συνδυάζει τον 1.300άρη κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα. Το υβριδικό σύστημα διαθέτει 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και είναι τετρακίνητο. Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 15,5 kWh που χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία έως και 48 χιλιόμετρα.

Η συγκεκριμένη έκδοση εξοπλίζεται και με τη λειτουργία PowerShot που παρέχει επιπλέον 25 άλογα για έως 15 δευτερόλεπτα. Χάρη στη πρόσθετη ιπποδύναμη, ο χρόνος για τα 0-100 χλμ/ώρα βελτιώνεται κατά 1 ολόκληρο δευτερόλεπτα, στα 6,1 δευτ.

Ο 2,0-λιτρος κινητήρας συνδυάζεται με 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και με σύστημα τετρακίνησης. Τα 0-96 χλμ/ώρα τα κάνει σε 6,5 δευτερόλεπτα.

Στο εσωτερικό του Hornet συναντάμε μεταξύ άλλων ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″, οθόνη αφής 10,25″, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect 5 να υποστηρίζει ασύρματα Android Auto και Apple CarPlay. Υπάρχει ασύρματη βάση φόρτισης για smartphone, με τον ιδιοκτήτη να μπορεί να επιλέξει και το ηχοσύστημα της Harman-Kardon με 14 ηχεία και ισχύ 465 watt.

Παράλληλα η εταιρία παρουσίασε και το Hornet GT GLH Concept, ένα πρωτότυπο που μας δείχνει τα αξεσουάρ που θα προσφέρει η εταιρία στο νέο της μοντέλο. Ανάμεσά τους συναντάμε χαμηλότερη ανάρτηση, διπλές απολήξεις εξατμίσεων, ζάντες 20″, διακοσμητικά αυτοκόλλητα και άλλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300

Η Stellantis ανακαλεί 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300 για πρόβλημα παρόμοιο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata. Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως...

Επίσημο: Νέο Dodge Charger

Η Dodge παρουσιάσει τη νέα, τρίτη γενιά του Charger, με το μοντέλο να προσφέρεται τόσο ως δίπορτο, όσο και ως τετράπορτο, κάτι που επέτρεψε...

Διέρρευσε το νέο Dodge Charger

Αργότερα σήμερα η Dodge θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του Charger αλλά ήδη διάρρευσαν φωτογραφίες του. Το μοντέλο βασίζεται στην STLA Large πλατφόρμα και...

Στις 5 Μαρτίου τα αποκαλυπτήρια του νέου Dodge Charger Daytona

Λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσίευση μερικών φωτογραφιών της νέας νέας γενιάς του Charger στα κοινωνικά της δίκτυα, εκπρόσωπος της Dodge αποκάλυψε σήμερα ότι η...
Autoblog.gr