Ο Brian Brockman, εκπρόσωπος της Nissan Βορείου Αμερικής, ανακοίνωσε ότι η ιαπωνική εταιρία θα αναστείλει τις εργασίες στο εργοστάσιο της στο Decherd του Tennessee τον Μάρτιο του 2023, καθώς εκκρεμούν οι μελλοντικές ανακοινώσεις για τα προϊόντα της.

Αντίστοιχα, η εκπρόσωπος της Mercedes, Andrew Berg, επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή ολοκληρώνεται σύμφωνα με το σχέδιο και η συνεργασία με τη Nissan στο Decherd τερματίζεται.

H Nissan ξεκίνησε την επέκταση του εν λόγω εργοστασίου της το 2012, ώστε εκεί να κατασκευάσει κινητήρες για την Mercedes-Benz, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται το 2014, μετά από επένδυση 319 εκατ. δολαρίων.

Στο εργοστάσιο, η Nissan κατασκεύαζε 4-κύλιδρνους, 6-κύλινδρους και 8-κύλινδρους κινητήρες για αρκετά μοντέλα της Nissan αλλά και για το Infiniti JX και είχε δυναμική 580.000 κινητήρες ετησίως.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάστηκε αρχικά για να παράγει έως και 250.000 κινητήρες το χρόνο, αλλά κατάφερε να καλύψει μόνο το 35% της χωρητικότητας το 2020, ενώ το επόμενο έτος κατασκεύασε μόλις 50.000 κινητήρες.