Η Nissan σταματά την κατασκευή κινητήρων για τη Mercedes στο εργοστάσιο του Τενεσί

Σχετικά άρθρα

Ο Brian Brockman, εκπρόσωπος της Nissan Βορείου Αμερικής, ανακοίνωσε ότι η ιαπωνική εταιρία θα αναστείλει τις εργασίες στο εργοστάσιο της στο Decherd του Tennessee τον Μάρτιο του 2023, καθώς εκκρεμούν οι μελλοντικές ανακοινώσεις για τα προϊόντα της.

Αντίστοιχα, η εκπρόσωπος της Mercedes, Andrew Berg, επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή ολοκληρώνεται σύμφωνα με το σχέδιο και η συνεργασία με τη Nissan στο Decherd τερματίζεται.

H Nissan ξεκίνησε την επέκταση του εν λόγω εργοστασίου της το 2012, ώστε εκεί να κατασκευάσει κινητήρες για την Mercedes-Benz, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται το 2014, μετά από επένδυση 319 εκατ. δολαρίων.

Στο εργοστάσιο, η Nissan κατασκεύαζε 4-κύλιδρνους, 6-κύλινδρους και 8-κύλινδρους κινητήρες για αρκετά μοντέλα της Nissan αλλά και για το Infiniti JX και είχε δυναμική 580.000 κινητήρες ετησίως.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάστηκε αρχικά για να παράγει έως και 250.000 κινητήρες το χρόνο, αλλά κατάφερε να καλύψει μόνο το 35% της χωρητικότητας το 2020, ενώ το επόμενο έτος κατασκεύασε μόλις 50.000 κινητήρες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Nissan Frontier Hardbody Edition

Η Nissan προσφέρει το Frontier και στην Hardbody έκδοση, που αντλεί έμπνευση από το Nissan Hardbody της δεκαετίας του 1980, συνδυάζοντας τη ρετρό αισθητική...

Η Mercedes-Benz πιάστηκε ξανά να κάνει χρήση παράνομων λογισμικών. Ανακαλεί 11.853 GLC

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών (KBA) εντόπισε πως η Mercedes-Benz χρησιμοποιεί ξανά παράνομα λογισμικά προκειμένου να χειραγωγήσει τις εκπομπές ρύπων των μοντέλων της. Συγκεκριμένα,...

Η Nissan θα καταργήσει τα Altima και Versa

Δύο ακόμη σεντάν μοντέλα θα μπουν σύντομα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, με την Nissan να καταργεί από τη γκάμα της το 2025 τα Altima...