Domenicali: Η F1 δεν χρειάζεται νέες ομάδες όπως του Andretti

Σχετικά άρθρα

Η επιθυμία της οικογένειας Andretti να εισέλθει στην Formula 1 κρατά χρόνια, αλλά από τις αρχές του έτους φαίνεται ότι είναι πιο δυνατή από ποτέ, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο ο Michael Andretti, ο γιος του Mario Andretti και ιδιοκτήτης της Andretti Autosport, κατέθεσε επίσημη αίτηση στη FIA για την είσοδο μιας νέας ομάδας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, από το 2024.

Ωστόσο, αρκετοί από τους εμπλεκόμενους δεν βλέπουν με καλό μάτι μια πιθανή συμμετοχή του Andretti στην F1, με τους Toto Wolff και Christian Horner να είναι επιφυλακτικοί και έχουν καταστήσει σαφές ότι οι Andretti θα πρέπει να αποδείξουν πως θα ωφεληθεί η F1 στο σύνολό της, εάν η αμερικάνικη ομάδα πάρει το πράσινο φως.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται και οι πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Formula 1, Stefano Domenicali, o οποίος επιμένει ότι το άθλημα δεν χρειάζεται νέες ομάδες, δημιουργώντας σοβαρές αμφιβολίες για τις προσπάθειες του Michael Andretti να κερδίσει μια μελλοντική είσοδο.

Ο Andretti δείχνει εμφανώς την απογοήτευσή του για την φαινομενική αργή πρόοδο σχετικά με την προσπάθειά του να ενταχθεί στο πρωτάθλημα της F1 με μια ολοκαίνουργια ομάδα, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειές του να αγοράσει την Sauber. Ο Domenicali δηλώνει ευχαριστημένος με τον τρέχοντα αριθμό των 10 ομάδων και ότι μια νέα δεν θα προσθέσει αξία στο άθλημα.

Τόνισε επίσης ότι, μαζί με τον Andretti, και άλλες εταιρίες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να εισέλθουν στην F1, αλλά μέχρι στιγμής έχουν κρατήσει χαμηλότερο προφίλ. Η διαδικασία αξιολόγησης εισόδου βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν έχουν δημοσιευθεί λεπτομέρειες για την πρόοδό της ή το χρονοδιάγραμμα για οποιαδήποτε απόφαση, η οποία τελικά θα ληφθεί από τη FIA, υπό τον πρόεδρό της Mohammed Ben Sulayem.

Σε ερώτηση του Motorsport.com σχετικά με την κατάσταση της αίτησης συμμετοχής του Andretti, ο Domenicali απάντησε:

Νομίζω ότι σήμερα στην πραγματική κατάσταση της F1, δεν υπάρχει πρόβλημα ποσότητας, όπου μπορούμε να δούμε ένα βήμα αύξησης της αξίας της F1. Είναι πραγματικά θέμα κατανόησης, όχι μόνο εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ή πιο δυνατή φωνή, καθώς θα υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι, γιατί ο Andretti μιλάει αρκετά σχετικά με το αίτημά του. Υπάρχουν άλλοι που έχουν κάνει το ίδιο, με διαφορετικό τρόπο.

Επομένως, η αξιολόγηση δεν γίνεται μόνο για τον Andretti, αλλά και για άλλους που σέβονται τη σιωπή στην προσπάθεια να είναι πιο παραγωγικοί στο να αποδείξουν ποιοι είναι και σέβονται το πρωτόκολλο που έχουμε θέσει σε εφαρμογή. Όπως έλεγα πάντα, δεν πιστεύω ότι σήμερα το πρόβλημα είναι να έχουμε περισσότερες ομάδες που θα δώσουν μεγαλύτερη αξία στο πρωτάθλημα.

Αλλά υπάρχει ένα πρωτόκολλο που πρέπει να εκπληρωθεί. Και όλοι, συμπεριλαμβανομένου του Andretti, το ακολουθούν. Αυτή είναι λοιπόν η κατάσταση σήμερα. Δεν βλέπω αλλαγές. Και δεν θέλω να πω ναι ή όχι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...