Επιφυλακτικός ο Wolff με την ενδεχόμενη είσοδο της Andretti στην F1

Σχετικά άρθρα

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, ο Mario Andretti αποκάλυψε ότι ο γιος του, Michael Andretti, κατέθεσε επίσημη αίτηση στη FIA για την είσοδο στη Formula 1 μιας νέας ομάδας με την επωνυμία του, από το 2024.

Ο Michael Andretti έχει κάνει γνωστό ότι η ομάδα διαθέτει όλους τους πόρους και έχει “τικάρει” όλα τα απαραίτητα κουτιά για να συμμετάσχει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και το μόνο που απομένει και περιμένει είναι η απόφαση της FIA, καθώς η ομάδα έχει βρει και προμηθευτή power units, την Renault.

Ωστόσο, οι επικεφαλής της Mercedes και Red Bull, Toto Wolff και Christian Horner, έχουν καταστήσει σαφές ότι ο Andretti θα πρέπει να αποδείξει πως θα ωφεληθεί η F1 στο σύνολό της, εάν η αμερικάνικη ομάδα πάρει το πράσινο φως. Ο Wolff είπε:

Ο Andretti είναι όνομα, αυτό είναι σίγουρο. Και η αμερικανική αγορά είναι σημαντική. Όμως, κάθε ομάδα που συμμετέχει πρέπει να έχει δυναμική, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσθέτει αξία. Και όχι μόνο πληρώνοντας τα 200 εκατομμύρια δολάρια, αλλά πρέπει να αποδείξει -κατά τη γνώμη μου- τι μπορεί να κάνει για τις άλλες ομάδες, για τη F1 και τη FIA. Μόνο τότε το άθλημα θα αναπτυχθεί.

Θέλοντας να απαντήσει σε αυτές τις δηλώσεις, ο Michael Andretti ανέφερε ότι έμεινε έκπληκτος από τη στάση που έχουν επιδείξει ορισμένες ομάδες, λέγοντας:

Ήμουν έκπληκτος, πραγματικά ήμουν. Σκέφτηκα ότι θα ήταν αυτονόητο να γίνει αποδεκτή η αίτηση και να ετοιμαστώ. Αλλά προφανώς τίποτα δεν λειτουργεί έτσι στη Formula 1. Καταθέσαμε της αίτηση και χρειαζόμαστε απλώς έγκριση. Ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν μειώνουμε την F1. Αυτό λέει ο Toto -ότι θα την μειώσουμε. Όχι, δεν το κάνουμε.

Πρώτα από όλα, φέρνουμε 200 εκατομμύρια δολάρια και, δεύτερον, πιστεύουμε ότι θα προσθέσουμε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια στο τελικό αποτέλεσμα μόνο εδώ στις ΗΠΑ, με όλα όσα συμβαίνουν στο να έχουμε μια αμερικανική ομάδα και έναν Αμερικανό οδηγό.

Μιλώντας για τον τελευταίο, ο οδηγός της Andretti στο πρωτάθλημα του IndyCar, Colton Herta, είναι αυτός που θα πάρει την ευκαιρία του στην F1, αν η Andretti Global μπει στο σπορ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...