Η Toyota έχασε τον στόχο παραγωγής για τέταρτο συνεχόμενο μήνα

Σχετικά άρθρα

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα πως η παγκόσμια παραγωγή οχημάτων της μειώθηκε τον Ιούλιο κατά 8,6% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, χάνοντας τον στόχο παραγωγής για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καθώς τα προβλήματα που προκαλεί η Covid-19, οι κακές καιρικές συνθήκες, η έλλειψη τσιπ και η έρευνα ανάκλησης του bZ4X, μείωσαν την παραγωγή στα εργοστάσιά της.

Η συνεχιζόμενη αδυναμία μη επίτευξης του στόχου παραγωγής από τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου σε πωλήσεις, εγείρει ανησυχίες ότι η ιαπωνική εταιρία μπορεί να χρειαστεί να μειώσει τον ετήσιο στόχο παραγωγής της, των 9,7 εκατομμυρίων οχημάτων, παρόλο που η Κίνα ανακαλεί τους περιορισμούς της σε σχέση με τον κορωνοϊό και οι ελλείψεις σε chip δείχνουν κάποια σημάδια βελτίωσης.

Η Toyota παρήγαγε 706.547 οχήματα παγκοσμίως τον περασμένο μήνα, κάτω από τον στόχο της για περίπου 800.000 μονάδες και λιγότερα από τα 773.135 που κατασκεύασε τον Ιούλιο του 2021. Η παραγωγή το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, που ξεκίνησε τον Απρίλιο, έχει υποχωρήσει κατά 10,3% σε σχέση με το αρχικό της σχέδιο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ξεπεράσει τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκαλούνται από τις ελλείψεις chip και τους αυστηρούς περιορισμούς της Κίνας για τον κορωνοϊό, αλλά αντιμετωπίζει τα προβλήματα που άφησαν οι έντονες βροχοπτώσεις στην Ιαπωνία, με μια γραμμή παραγωγής της να σταμάτησε λόγω της έρευνας που σχετίζεται με την ανάκληση του bZ4X, ενώ ένα εργοστάσιο της διέκοψε για μερικές ημέρες τη λειτουργία του εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η Toyota είπε ότι η εγχώρια παραγωγή υποχώρησε κατά 28,2% τον Ιούλιο, υπερκαλύπτοντας την παραγωγή -ρεκόρ- του Ιουλίου στα εργοστάσια της εκτός Ιαπωνίας, μια παραγωγή αυξημένη κατά 4,5%, λόγω της ισχυρής ανάκαμψης των εργοστασίων της στην Ευρώπη, την Κίνα και την υπόλοιπη Ασία.

Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η Toyota σχεδιάζει να παράγει περίπου 700.000 οχήματα και λαμβάνοντας υπόψη ότι έφτασε τα 530.000 τον Αύγουστο του περασμένου έτους, νομίζω ότι η κατάσταση αρχίζει να βελτιώνεται,

δήλωσε ο Seiji Sugiura, ανώτερος αναλυτής στο Tokai Tokyo Research Institute.

Ανυπομονώντας να κάνει μια ισχυρή επιστροφή, η εταιρεία δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα διατηρήσει τον ετήσιο στόχο παραγωγής της, καθώς σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή μέχρι τον Νοέμβριο, ανάλογα με τις προμήθειες ανταλλακτικών και προσωπικού. Αναμένει ότι η παραγωγή του Σεπτεμβρίου θα ανακάμψει σε περίπου 850.000 οχήματα, ρεκόρ για τον μήνα.

Ωστόσο, ο Sugiura είπε ότι η Toyota εξακολουθεί να έχει αβεβαιότητα σχετικά με τη σταθερή προμήθεια chip, συμπληρώνοντας:

Σε ό,τι αφορά την ανάκαμψη από την κατάσταση του πρώτου εξαμήνου, πιστεύω ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η εταιρεία πιθανότατα θα ορίσει το μηνιαίο επίπεδο παραγωγής στις 800.000 ή 850.000 μονάδες. Εάν η παραγωγή ξεπεράσει τις 800.000 μονάδες τον μήνα, αυτό θα είναι ρεκόρ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...