Επίσημο: Στην McLaren για δύο χρόνια ο Oscar Piastri

Σχετικά άρθρα

Η McLaren ανακοίνωσε ότι ο Oscar Piastri θα αγωνιστεί για λογαριασμό της από το 2023 και μετά, αφού το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων (CRB) της Formula 1 αποφάσισε υπέρ της αυτή την εβδομάδα. To CRB συνεδρίασε τη Δευτέρα και η απόφαση πάρθηκε χθες, Πέμπτη, αλλά ανακοινώθηκε λίγα λεπτά πριν την έναρξη των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών για το Ολλανδικό GP.

Το CRB αναφέρει ότι αποφάσισε ομόφωνα ότι η συμφωνία του Piastri με τη McLaren ήταν η μόνη έγκυρη που είχε στα χέρια του ο Αυστραλός οδηγός για την επόμενη χρονιά, παρότι η Alpine είχε την πρόθεση να τον τοποθετήσει στο μονοθέσιο της τον επόμενο χρόνο.

Το συμβούλιο αποτελείται από επιλεγμένους τέσσερις ανεξάρτητους δικηγόρους που συναντώνται για να αναλύσουν τα συμβόλαια της F1. Πιο συγκεκριμένα, εάν προκύψουν διαφωνίες μεταξύ ομάδων ή οδηγών, τότε είναι αρμοδιότητά του CRB να αξιολογήσει την εγκυρότητα των συμβολαίων.

Η Alpine απαντώντας στην απόφαση του CRB, ανέφερε:

Η ομάδα της Alpine F1 ευχαριστεί το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων (CRB) για τη σύγκληση του τη Δευτέρα και αναγνωρίζουμε την απόφαση που έλαβαν. Θεωρούμε ότι το θέμα έχει κλείσει από την πλευρά μας και θα ανακοινώσουμε τους οδηγούς μας για το 2023 εν ευθέτω χρόνω. Η άμεση εστίασή μας είναι το Grand Prix της Ολλανδίας και η εξασφάλιση βαθμών στον αγώνα μας για την τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...