Rivian και Mercedes-Benz συνεργάζονται για κοινό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών βαν

Σχετικά άρθρα

Η Rivian και η Mercedes-Benz ανακοίνωσαν σήμερα ότι σχεδιάζουν να συνεργαστούν πάνω σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών βαν στην Ανατολική Ευρώπη.

Το εργοστάσιο θα βρίσκεται σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις της γερμανικής εταιρίας και θα συναρμολογεί αμιγώς ηλεκτρικά βαν και για τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν μόνο να συνεργαστούν σε αυτό το εργοστάσιο αυτή τη στιγμή, αλλά είναι πιθανό να επεκτείνουν την συνεργασία τους στο μέλλον.

Δεν δόθηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πότε μπορεί να ολοκληρωθεί η κατασκευή του εργοστασίου, αλλά εκτιμάται για περίπου το 2025.

Το ένα από τα δυο βαν που θα συναρμολογεί θα βασίζεται στην πλατφόρμα VAN.EA της Mercedes-Benz, μια αρθρωτή πλατφόρμα που θα υποστηρίξει μια σειρά ηλεκτρικών βαν. Το δεύτερο θα βασίζεται στη πλατφόρμα Light Van της Rivian.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Rivian προχωρά σε νέες απολύσεις

Η Rivian συνεχίζει τις απολύσεις προσωπικού στη προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την επιβραδυνόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρία έκανε γνωστό πως θα απολύσει...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...