Καναδέζικη εταιρία λέει ότι οι κυψέλες υδρογόνου της είναι πιο αποδοτικές από το ντίζελ

Σχετικά άρθρα

Η Loop Energy είναι μια εταιρεία κατασκευής κυψελών καυσίμου υδρογόνου με έδρα το Μπέρναμπυ της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά και την περασμένη Κυριακή δήλωσε ότι το νεότερο της σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου μπορεί να προσφέρει καλύτερη οικονομία καυσίμου από έναν κινητήρα πετρελαίου στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Πιο συγκεκριμένα, έχοντας ως βάση την πανευρωπαϊκή μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης στα 1,9 ευρώ ανά λίτρο (τιμή 5ης Σεπτεμβρίου) και τα 10 ευρώ ανά κιλό υδρογόνου, ένα φορτηγό θα μπορούσε να διανύσει 111 μίλια (179 χλμ.) με αξία καύσιμου τα 100 δολάρια χρησιμοποιώντας το νέο σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου S1200, έναντι λίγο πάνω από 109 μίλια (175 χλμ.) με ένα ισοδύναμο πετρελαιοκίνητο φορτηγό.

Οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου διοχετεύουν υδρογόνο μέσω ενός καταλύτη που παράγει ενέργεια και θερμότητα και τροφοδοτούν μια μπαταρία που δίνει κίνηση στο όχημα/φορτηγό. Η μόνη εκπομπή από αυτήν την διαδικασία είναι καθαρό νερό.

Οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου έχουν να αντιμετωπίσουν δύο προκλήσεις ούτως ώστε να υιοθετηθούν ευρέως. Μέχρι στιγμής ήταν λιγότερο αποδοτικές από το ντίζελ και οι υποδομές τροφοδοσίας καυσίμου στην Ευρώπη είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Loop Energy, Ben Nyland, είπε ότι το νέο σύστημα της εταιρίας του αντιμετωπίζει ουσιαστικά την πρώτη από αυτές τις προκλήσεις, τονίζοντας:

Αυτό φέρνει το μέλλον μπροστά. Αυτό το προϊόν προσφέρει τα οικονομικά στοιχεία που χρειάζονται για υιοθέτηση σήμερα.

Ο Nyland είπε ότι η Loop Energy στοχεύει να παρέχει το σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου στους startup κατασκευαστές φορτηγών και ως μέρος των συστημάτων κίνησης υδρογόνου που παρέχονται σε μεγάλους κατασκευαστές φορτηγών από μεγάλους προμηθευτές.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Loop Energy, είναι η αμερικανική εταιρεία κατασκευής κινητήρων Cummins, η οποία κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 20% σε αυτή.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...