Η Gorgona Cars, μια ιταλική εταιρία με έδρα τη Ρώμη, παρουσιάζει το NM Concept, ένα restomod της 1ης γενιάς του Mazda MX-5. Πρόκειται για ένα μονοθέσιο speedster μοντέλο με βελτιωμένο πλαίσιο και κίνηση παίρνει από τον 2,0-λιτρο SkyActiv-G κινητήρα του τωρινού MX-5 που αποδίδει 184 άλογα με 205 Nm ροπής.

Αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπα Mazda Miata M Speedster (NA) του 1995, Miata Mono-Posto (NB) του 2000 και Mazda MX-5 Speedster (ND) του 2015. Ανάμεσα στις αλλαγές συναντάμε pop-up LED προβολείς, αλουμινένιο καπό, splitter, διαχύτη, μικρότερες πόρτες, μικρότερους καθρέπτες, με όλα τα χρωμιομένα στοιχεία να έχουν βαφτεί σε μαύρο ματ χρώμα.

Οι Enkei RPF1 ζάντες είναι 15″ και στο εσωτερικό υπάρχει ένα bucket κάθισμα, ζώνη ασφαλείας 4 σημείων, Momo τιμόνι, Alcantara επενδύσεις, ενώ δεν φέρει κλιματισμό, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και ηχοσύστημα. Το πλαίσιο έχει βελτιωθεί, με την στρεπτική ακαμψία να έχει διπλασιαστεί. Η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη, με το σύστημα πέδησης να είναι ισχυρότερο.

Η κίνηση στέλνεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 6-τάχυτο χειροκίνητου κιβωτίου και ενός μπλοκέ διαφορικού. Ζυγίζει 880 κιλά και η τιμή του ξεκινά από τις 70.000 ευρώ προ φόρων, χωρίς στη τιμή να συμπεριλαμβάνεται το αυτοκίνητο-δότης.