Χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του κοινωνικό μέσο δικτύωσης, ο Elon Musk έδωσε σήμερα μέσω Twitter μερικές νέες λεπτομέρειες σχετικά με το Cybertruck. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έγραψε ότι το Cybertruck θα είναι αρκετά αδιάβροχο, ώστε για μικρά διαστήματα να μπορεί να λειτουργήσει και ως αμφίβιο σκάφος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Το Cybertruck θα είναι αρκετά αδιάβροχο ώστε να λειτουργεί για λίγο ως σκάφος, ώστε να μπορεί να διασχίζει ποτάμια, λίμνες και ακόμη και θάλασσες που δεν είναι πολύ ασταθείς.

Σε παλιότερο tweet του, ο Musk είχε αναφέρει ότι το Cybertruck θα επιπλέει για λίγο, με την ώθηση να έρχεται από την περιστροφή των τροχών.

Η κυκλοφορία του ηλεκτρικού pickup της Tesla θα ξεκινήσει στα μέσα του 2023 και η παραγωγή του θα γίνεται στο νέο εργοστάσιο της εταιρίας στο Ώστιν του Τέξας. Αρχικά θα προσφέρεται αρχικά σε τρεις εκδόσεις, με την βασική να διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα και να έχει αυτονομία 400+ χλμ, ενώ θα κάνει το 0-96 χλμ/ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα.

Η έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες προσφέρει αυτονομία 480+ χλμ ανά φόρτιση και κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα. Τέλος, η έκδοση με τους τρεις ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες επιταχύνουν το pickup από στάση στα 96 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα, ολοκληρώνοντας το 400άρι σε 10,8 δευτερόλεπτα., η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 210 χλμ/ώρα, με τη μπαταρία να προσφέρει αυτονομία 800+ χλμ ανά φόρτιση. Αργότερα θα υπάρξει και έκδοση με 4 ηλεκτροκινητήρες.