Φαίνεται πως τελικά η Porsche δεν θα εισέλθει στη Formula 1 αφού η κατάρρευση των συνομιλιών με τη Red Bull και η έλλειψη εναλλακτικών, είχε ως αποτέλεσμα η γερμανική εταιρία να αποφασίζει να μην συμμετάσχει στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Εάν η Porsche ερχόταν σε συμφωνία με την Red Bull θα ήταν βέβαιη η ανταγωνιστικότητα της ομάδας, άρα και η επιτυχία της, κάτι που δεν είναι βέβαιο πως θα συμβεί με τις McLaren και Williams, δύο εναλλακτικές που οι φήμες ήθελαν να εξετάζει η Porsche.

Όσες ομάδες θέλουν να συμμετάσχουν στη σεζόν της Formula 1 του 2027 έχουν διορία να το δηλώσουν έως τις 30 Ιουνίου του 2023, κάτι που θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον για εταιρείες όπως η Hyundai και η Ford που λέγεται ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εισέλθουν στη Formula 1.

Ερωτηθείς για την αποτυχία των συνομιλιών Red Bull-Porsche, ο Gerhard Berger είπε:

Είναι πάντα καλύτερο να κάνεις ένα βήμα πίσω πριν παντρευτείς γιατί είναι συνήθως πολύ πιο περίπλοκο μετά. Είναι όπως στη ζωή. Συναντάς μια φίλη, βγαίνεις μαζί της αρκετές φορές και συνειδητοποιείς ότι δεν θέλεις να είστε κάτι παραπάνω από φίλοι.

Ο Berger πιστεύει ότι η Red Bull είχε δίκιο που αναρωτήθηκε εάν η συμφωνία θα στερούσε από την ομάδα της το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.

Πιστεύω ότι η Red Bull είδε ότι λόγω των σύντομων διαδικασιών λήψης αποφάσεων και της άμεσης πρόσβασης σε ζητήματα, θα γινόταν πολύ πιο περίπλοκο εάν το τραπέζι στο οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις ήταν πολύ μεγαλύτερο και εμπλέκονταν άνθρωποι της Porsche.

Στη Formula 1 πρέπει να αντιδράς γρήγορα και να έχεις τον καλύτερο κόσμο και η Red Bull τα έχει ήδη όλα αυτά. Η Red Bull είναι πλέον σε θέση να κάνει και τους δικούς της κινητήρες. Έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν αυτό που κάνουν, έξυπνα.