Εδώ και λίγα χρόνια, στα κεντρικά γραφεία της Lamborghini, στην Sant’Agata της Μπολόνια, εκτός από τα τρία μοντέλα (Huracan, Aventador και Urus) παράγεται και μέλι. Ωστόσο, το γλυκό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών δεν είναι προς πώληση, γεγονός που καθιστά την απόκτησή του πιο δύσκολη και από την αγορά ενός μοντέλου περιορισμένης παραγωγής της εταιρίας.

Το μελισσοκομείο κατασκευάστηκε στο πάρκο της Lamborghini το 2016, στο πλαίσιο των προσπαθειών της ιταλικής εταιρίας να βοηθήσει στη διεξαγωγή δραστηριότητας περιβαλλοντικής βιοπαρακολούθησης. Έξι χρόνια αργότερα, ο χώρος φιλοξενεί 13 κυψέλες και 600.000 μέλισσες, 120.000 από τις οποίες αναζητούν τροφή στην γύρω περιοχή.

Μέσω μιας συνεργασίας με το Audi Environmental Foundation, δύο από τις κυψέλες του μελισσοκομείου είναι εξοπλισμένες με κάμερες, ζυγαριές και μετρητές πληθυσμού, με τους ερευνητές να καταγράφουν καλύτερα πόσο νέκταρ και γύρη συλλέγουν οι μέλισσες, καθώς και να παρακολουθούν τη συμπεριφορά τους. Στόχος είναι τα δεδομένα που συλλέγονται από το μελισσοκομείο να χρησιμοποιηθούν ώστε να κατανοήσουν καλύτερα πώς επηρεάζεται το έντομο από την κλιματική αλλαγή.

Κάθε χρόνο, οι μέλισσες της Lamborghini παράγουν περίπου 430 κιλά μέλι, το οποίο μοιράζεται στους εργαζόμενους στο τέλος κάθε έτους ως δώρο Χριστουγέννων.