Έως και 30 μήνες η αναμονή για τα Hyundai, Kia και Genesis στην Ν. Κορέα

Σχετικά άρθρα

Ο μέσος όρος αναμονής για την παραλαβή ενός καινούριου αυτοκινήτου αγγίζει στην Ελλάδα σχεδόν τους 11 μήνες, με τις παραγγελίες που βρίσκονται σε αναμονή να ξεπερνούν τις 100.000, ήτοι τις πωλήσεις μια ολόκληρης χρονιάς. Ωστόσο, το φαινόμενο της πολύμηνης αναμονής απαντάται σε κάθε χώρα του κόσμου, άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό, άλλοτε σε χειρότερο.

Οι πελάτες των Hyundai, Kia και Genesis στη Νότια Κορέα (χώρα προέλευσης) εκφράζουν την απογοήτευση τους για τις καθυστερήσεις παράδοσης των νέων τους αυτοκινήτων, με τους καταναλωτές να ενημερώνονται ότι θα πρέπει να περιμένουν έως και 30 μήνες πριν παραλάβουν ένα νέο μοντέλο των προαναφερθέντων εταιριών.

Πιο συγκεκριμένα, οι αγοραστές 26 μοντέλων που κατασκευάζονται από τις εταιρίες του Ομίλου της Hyundai θα πρέπει να περιμένουν έως και την άνοιξη του 2025 για να οδηγήσουν το καινούριο αυτοκίνητο τους, όταν πριν ένα χρόνο η αναμονή ήταν 11 μήνες.

Οι εταιρίες αποδίδουν τις καθυστερήσεις στη συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών και τη συνολική αύξηση της ζήτησης για νέα οχήματα, αλλά πολλοί καταναλωτές πιστεύουν ότι οι εταιρίες του Ομίλου της Hyundai δίνουν προτεραιότητα στις παγκόσμιες αγορές λόγω της υποτίμησης του κορεατικού νομίσματος έναντι του αμερικάνικου δολαρίου.

Ωστόσο, η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία αρνείται ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, με αξιωματούχο της να δηλώνει:

Όχι μόνο οι Κορεάτες καταναλωτές αλλά και οι ξένοι καταναλωτές αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις. Ο ισχυρισμός ότι δίνουμε προτεραιότητα στους ξένους καταναλωτές σε βάρος των ντόπιων είναι απλώς λάθος. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εξοπλισμού και πιο ακριβό το μοντέλο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ημιαγωγών και των σχετικών εξαρτημάτων που χρειάζονται.

Είτε πρόκειται για ηλεκτρικά οχήματα, είτε για υβριδικά, τα νεότερα μοντέλα χρειάζονται τα πιο πρόσφατα τσιπ και ανταλλακτικά, η προμήθεια των οποίων μπορεί να διαρκέσει λίγο. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε άμεσα στην αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών που επιλέγουν να αγοράσουν τα οχήματά μας.

ΠηγήKorea Times

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Η Kia μας δείχνει καμουφλαρισμένο το Tasman

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό video του Tasman, κρύβοντας το κάτω από ένα περίτεχνο καμουφλάζ. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2025 και...

H Kia κάνει δοκιμές του Tasman στην Αμερική

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Kia ανακοίνωσε το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup που ετοιμάζει, το οποίο θα λέγεται Tasman. Αυτό είναι το πρώτο pickup στην...