Με δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης το Volvo EX90

Σχετικά άρθρα

Το επερχόμενο, αμιγώς ηλεκτρικό EX90, που θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου, θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo με δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης. Αυτή θα είναι διαθέσιμη αρχικά σε επιλεγμένες αγορές, με τη εν λόγω λειτουργία να έχει τη δυνατότητα να σε βοηθά να κάνεις τη χρήση ενέργειας πιο φθηνή, αποτελεσματική και βιώσιμη.

Σε συνδυασμό με τις δυνατότητες έξυπνης φόρτισης που έρχονται στην εφαρμογή της Volvo για smartphone, το EX90 θα σου επιτρέπει να φορτίζεις το αυτοκίνητο όταν η ζήτηση από το δίκτυο και οι τιμές είναι χαμηλά, κάτι που συνήθως συμβαίνει όταν το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών στο μίγμα ενέργειας είναι αυξημένο. Επιπλέον, θα μπορείς να αποθηκεύεις αυτή την ενέργεια για να τη χρησιμοποιήσεις αργότερα.

Μόλις γίνει διαθέσιμη, η δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης στο EX90 θα μπορούσε να σου επιτρέπει να παρέχεις ενέργεια στο σπίτι σου, καθώς και σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Εκτός από τη δυνατότητα φόρτισης οικιακών ή άλλων συσκευών, το αυτοκίνητό σου θα έχει τελικά την ικανότητα να προσφέρει ένα “χέρι” βοηθείας, παρέχοντας ένα ποσοστό από τη φόρτισή του σε άλλα συμβατά Volvo. Από την άλλη πλευρά, δεν χρειάζεται να ανησυχείς μήπως ξεμείνεις από ενέργεια, αφού μπορείς επίσης να λάβεις βοήθεια από άλλα αντίστοιχα αυτοκίνητα της Volvo.

Όπου διατεθεί, ολόκληρη η διαδικασία φόρτισης θα είναι αυτόματη και διαχειρίσιμη στο σύνολο της από τη λειτουργία έξυπνης φόρτισης στην εφαρμογή της σουηδικής εταιρίας.

Ο σχετικός αλγόριθμος διασφαλίζει επίσης ότι η φόρτιση και η αποφόρτιση της μπαταρίας θα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος φθοράς της μπαταρίας, που μπορεί να αποφευχθεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Η Heico Sportiv βελτιώνει το Volvo EX30

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Heico Sportiv παρουσίασε το οπτικό πακέτο αναβάθμισης για το Volvo EX30, το οποίο αποτελείται από αεροδυναμικά ένθετα στους εμπρός και...