Η Toyota έκανε γνωστό πως χάκερ κατάφεραν και έκλεψαν 296.019 διευθύνσεις email και αριθμούς πελατών της μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας T-Connect. Η ιαπωνική εταιρία τονίζει πως από το χάκινγκ δεν επηρεάστηκαν πελάτες της στην Ευρώπη, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν διέρρευσαν άλλα δεδομένα, όπως ονόματα, αριθμοί τηλεφώνου και αριθμοί πιστωτικών καρτών.

Η Toyota λέει πως ένας προμηθευτής της ευθύνεται για το χάκινγκ, αφού έβαλε μέρος του κώδικα του T-Connect στην πλατφόρμα Github και κατά λάθος έκανε τον κώδικα διαθέσιμο στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2017.

Ο δημοσιευμένος πηγαίος κώδικας περιείχε ένα κλειδί πρόσβασης στον διακομιστή δεδομένων, με τον οποίο μπορούσαν να προσπελαστούν οι διευθύνσεις email και οι αριθμοί διαχείρισης πελατών,

ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Toyota.

Το τελευταίο περιστατικό είναι μια σειρά από διαρροές δεδομένων και περιστατικά κυβερνοασφάλειας στην ιαπωνική εταιρεία και τους προμηθευτές της. Τον Μάρτιο του 2019, τα δεδομένα 3,1 εκατομμυρίων πελατών έπεσαν στα χέρια χάκερ, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο, η Toyota χρειάστηκε να κλείσει προσωρινά όλα τα εργοστάσια της στην Ιαπωνία καθώς η εταιρεία Kojima Industries Corp, που την προμηθεύει με πλαστικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.