Cadillac Celestiq. Ηλεκτρική υπερπολυτελής λιμουζίνα 300.000 δολαρίων

Σχετικά άρθρα

Η Cadillac παρουσίασε σήμερα το Celestiq, η νέα ηλεκτρική της ναυαρχίδα, με την τιμή του αυτοκινήτου να ξεκινά από τις 300.000 δολάρια στις ΗΠΑ. Βασίζεται στην Ultium πλατφόρμα της GM και στο εσωτερικό του υπάρχουν πέντε οθόνες, με την κεντρική να καλύπτει όλο το ταμπλό και να έχει διάμετρο 55″, με την οθόνη στη κεντρική κονσόλα να είναι 11″.

Ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να παραμετροποιήσει το εσωτερικό με 3D εκτυπωμένα μέρη, με τους πίσω επιβάτες να έχουν μπροστά τους 2 ακόμη οθόνες 12,6″, όπως και μια οθόνη 8″ μέσω της οποίας ρυθμίζονται διάφορες λειτουργίες.

s[

Η οθόνη διαθέτει ειδική τεχνολογία που εμποδίζει τον οδηγό να βλέπει την δεξιά πλευρά της, επιτρέποντας στον συνεπιβάτη να παρακολουθεί βίντεο ενώ το αυτοκίνητο κινείται.

Υπάρχει “έξυπνη” γυάλινη οροφή αποτελούμενη από 4 μέρη. Χάρη στη τεχνολογία Suspended Particle Device, το καθένα να μπορεί να προσαρμόσει τα επίπεδα φωτισμού του εισερχόμενου φωτός ανάλογα με τις επιθυμίες του επιβάτη.

Διαθέτει 2 ηλεκτροκινητήρες, ένας ανά άξονα, απόδοσης 600 ίππων με 867 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,8 δευτερόλεπτα, με την μπαταρία των 111 kWh να προσφέρει αυτονομία έως 483 χλμ ανά φόρτιση. Με χρήση ταχυφορτιστή 200 kW η μπαταρία αποκτά αυτονομία 126 χλμ με 10 λεπτά φόρτισης.

Διαθέτει ενεργή αερανάρτηση, το Magnetic Ride Control 4.0, ενεργό σύστημα τετραδιεύθυνσης που στρίβει τους πίσω τροχούς είτε στην ίδια είτε στην αντίθεση κατεύθυνση με τους μπροστινούς τροχούς, έως και 3,5 μοίρες. Επίσης εξοπλίζεται με σπορ τεχνολογία ενεργού ελέγχου κύλισης και ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης που προσαρμόζεται αυτόματα στην ιδανική σχέση διεύθυνσης ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Η ανάρτηση αποτελεί από 5 συνδέσμους μπροστά και πίσω και το αυτοκίνητο διαθέτει 115 3D εκτυπωμένα εξαρτήματα, όπως διακόπτες παραθύρων, χειρολαβές, διακοσμητικά, αλλά και δομικά κομμάτια.

Οι ζάντες είναι 23″, υπάρχει ενεργή πίσω αεροτομή, κλιματιζόμενα καθίσματα, τετραζωνικό κλιματισμό και ηχοσύστημα της AKG με 8 ηχεία και 3 ενισχυτές που τροφοδοτούν 30 κανάλια.

Το Cadillac Celestiq θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τον Δεκέμβριο του 2023 και οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν από το 2024. Η Cadillac λέει πως θα κατασκευάζει μόλις 500 Celestiq κάθε χρόνο, διατηρώντας έτσι την αποκλειστικότητα του μοντέλου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το εσωτερικό του Cadillac Optiq

Ο μικρός αδερφός του Lyriq, το Cadillac Optiq δεν υστερεί σε πολυτέλεια, με το ηλεκτρικό SUV αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στην αγορά της Βορείου Αμερικής...

Ανανέωση για τα Cadillac CT5-V και CT5-V Blackwing

Τις ανανεωμένες εκδόσεις των CT5-V και CT5-V Blackwing παρουσίασε σήμερα η Cadillac, με τα αυτοκίνητα να αποκτούν νέους προφυλακτήρες, νέα μάσκα, επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα,...

Αυτό είναι το νέο Cadillac XT5

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Cadillac XT5, με το μοντέλο να υιοθετεί τη τελευταία σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρίας, με λεπτά φωτιστικά σώματα...