Επίσημο: Rolls-Royce Spectre

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Rolls-Royce είναι γεγονός. Το όνομά του Spectre και θα ξεκινήσει τις παραδόσεις του από το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Με την Rolls-Royce να θέλει να προσφέρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα έως το τέλος του 2030, η Spectre βασίζεται στη Architecture of Luxury πλατφόρμα με τη μπαταρία να ζυγίζει 700 κιλά, με τις ζάντες να είναι διαστάσεων 23″.

Σύμφωνα με την Rolls-Royce, η αλουμινένια πλατφόρμα και η ενσωμάτωση της μπαταρίας στη δομή του αυτοκινήτου, επιτρέπουν στη Spectre να είναι 30% πιο άκαμπτη από οποιαδήποτε προηγούμενη Rolls-Royce.

Το μήκος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 5,453 μέτρα, το πλάτος τα 2,08 μέτρα, το ύψος τα 1,559 μέτρα, το μεταξόνιο τα 3,21 μέτρα, έχοντας αεροδυναμικό συντελεστή 0,25 Cd, όντας το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στην ιστορία της βρετανικής εταιρίας.

Ζυγίζει 2.975 κιλά, έχει κύκλο στροφής 12,7 μέτρα, με τους ηλεκτροκινητήρες του να αποδίδουν 585 άλογα με 900 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,5 δευτερόλεπτα, με την αυτονομία του μοντέλου να ανακοινώνεται στα 520 χιλιόμετρα ανά φόρτιση στον κύκλο WLTP.

Η Spectre, ο πνευματικός διάδοχος του Phantom Coupe, διαθέτει ανάρτηση “μαγικό χαλί”, το ανανεωμένο Spirit of Ecstasy, με τα ηλεκτρονικά της να συνεργάζονται με το σύστημα πλοήγησης, με τις ρυθμίσεις της να αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με τις συνθήκες και τον δρόμο.

Η γρίλια διαθέτει 22 LED στοιχεία, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν 4.796 φωτιζόμενες κουκκίδες σε πόρτες, ταμπλό και ουρανό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα