Του ζήτησαν 23.000 δολάρια για την αντικατάσταση της μπαταρίας ενός KIA Soul EV

Σχετικά άρθρα

Το μεγαλύτερο κόστος ανταλλακτικού ενός υβριδικού και ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η μπαταρία τους και οι ιδιοκτήτες τους παθαίνουν σοκ όταν ανακαλύπτουν πόσο κοστίζει η αντικατάσταση τους.

Κάπως έτσι, οι ιδιοκτήτες δύο αυτοκινήτων στο Τορόντο του Καναδά καλέστηκαν να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στη τσέπη όταν χρειάστηκε να προχωρήσουν στην αλλαγή των μπαταριών.

Ο πρώτος, ιδιοκτήτης ενός υβριδικού Lincoln MKZ του 2011, που αγόρασε το αυτοκίνητο μεταχειρισμένο πριν από 4 χρόνια, κλήθηκε να πληρώσει το ποσό των 20.000 δολαρίων (15.000 δολάρια η μπαταρία και 5.000 δολάρια εργατικά και φόροι) για να του αντικαταστήσουν τη μπαταρία. Τελικά αποφάσισε να μην προχωρήσει στην αντικατάσταση της και οδηγεί το υβριδικό όχημα χρησιμοποιώντας μόνο τον κινητήρα βενζίνης.

Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης ενός Kia Soul EV του 2018 κλήθηκε να πληρώσει 23.000 δολάρια προκειμένου να αντικατασταθεί η μπαταρία του, η οποία δεν καλύπτονταν πλέον από εγγύηση, μιας και το αυτοκίνητο είχε ήδη διανύσει περισσότερα από τα 160.000 χλμ που έδινε εγγύηση η Kia ή 8 χρόνια, όποιο έρθει πρώτο.

Το αυτοκίνητο είχε διανύσει σχεδόν 170.000 χλμ και τελικά η Kia τον ενημέρωσε πως θα καλύψει το μισό κόστος, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη να πληρώσει τα 11.500 δολάρια, ποσό που δεν ήταν πρόθυμος να δώσει και έτσι επέστρεψε το αυτοκίνητο στην εταιρία leasing με την οποία είχε σύμβαση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...