Ο Dietrich Mateschitz, συνιδρυτής και ιδιοκτήτης της Red Bull, πέθανε σε ηλικία 78 ετών μετά από μια χρόνια αρρώστια. Η Red Bull επιβεβαίωσε το θάνατο του Mateschitz λίγα λεπτά πριν από τις κατατακτήριες για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου η ομάδα είναι αρκετά πιθανό να κατακτήσει τον πέμπτο της τίτλο κατασκευαστών στην ιστορία της F1.

Ο Αυστριακός επιχειρηματίας, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία ενεργειακών ποτών το 1984, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συμμετοχή της μάρκας στη Formula 1. Ο Mateschitz κατείχε το 49% της μάρκας των ενεργειακών ποτών και ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την εμπλοκή της Red Bull στους αγώνες, που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Η Red Bull εισήλθε για πρώτη φορά στην F1 το 1995 σε συνεργασία με τη Sauber, αυξάνοντας το μερίδιό της στην ελβετική ομάδα μέχρι και το 60%. Η συνεργασία έληξε στα τέλη του 2001, με τον Mateschitz να αγοράζει την ομάδα της Jaguar το Νοέμβριο του 2004, μετονομάζοντας την σε Red Bull Racing από το 2005. Εκείνη τη χρονιά, ο Mateschitz αγόρασε επίσης το A1-Ring της Αυστρίας, κάνοντας εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης και το μετονόμασε σε Red Bull Ring, πριν ανοίξει ξανά για το κοινό τον Μάιο του 2011.

Στη συνέχεια και με τη συμμετοχή του Gerhard Berger αγόρασε την ομάδα της Minardi από τον Paul Stoddart, μετονομάζοντας την σε Toro Rosso το 2006 και χρησιμοποιώντας την ιταλική ομάδα ως όχημα για να “ψήσει” τους πολλά υποσχόμενους οδηγούς, με σκοπό αυτοί να τρέξουν για την “μεγάλη” ομάδα.

Ο Mateschitz αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης με πτυχίο στο μάρκετινγκ το 1972. Εργάστηκε για τη Unilever και την Blendax, μια γερμανική εταιρεία καλλυντικών που ανήκει στην Procter & Gamble. Καθώς ταξίδευε για δουλειά στη Ταϊλάνδη, ανακάλυψε το Krating Daeng, το ποτό που αναπτύχθηκε από τον Chaleo Yoovidhya και μετέπειτα έγινε η συνταγή για το Red Bull.