Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Automobili Amos -μια μικρή ιταλική εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον οδηγό αγώνων Eugene Amos- έχοντας εμπνευστεί από την Singer, παρουσίασε την restomod έκδοση της Lancia Delta Integrale.

Ο λόγος για την Automoboli Amos Lancia Delta Futurista, η παραγωγή της οποίας περιορίστηκε σε 20 αυτοκίνητα, με την πρώτη να παραδίδεται τον Μάιο του 2020 και η τελευταία να είναι αυτή που βλέπεις μπροστά σου.

Αυτή έχει εμπνευστεί από την αγωνιστική κληρονομιά της Martini Racing, καθώς φέρει το θρυλικό livery με τις κόκκινες και μπλε ρίγες στο πλαϊνό μέρος, ενώ η επιγραφή Martini Legacy στην πίσω αεροτομή ξεχωρίζει.

Σύμφωνα με την Amos, το αυτοκίνητο είναι πλήρως αναβαθμισμένο με περισσότερα από 1.000 νέα εξαρτήματα. Το αλουμινένιο αμάξωμα είναι καινούργιο και κατασκευασμένο στο χέρι, ενώ το εμπρός τμήμα είναι από carbon. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.250 κιλά και αποδίδει 330 άλογα.

Σύμφωνα με την εταιρία, ο κινητήρας και η ανάρτηση είναι πλήρως ανακατασκευασμένα και το αυτοκίνητο προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία οδήγησης χάρη στη νέα γεωμετρία της ανάρτησης.

Εμφανισιακά η μόνη διαφορά σε σχέση με την αυθεντική Lancia Delta Integrale εντοπίζεται στην απουσία των πίσω θυρών, ενώ οι μεγαλύτερες αλλαγές βρίσκονται στην καμπίνα του αυτοκινήτου, που είναι εντελώς νέα.

Χαρακτηριστικά, η Amos τονίζει ότι το νέο εσωτερικό αντλεί έμπνευση από την Delta S4. Η εταιρεία χρησιμοποιεί “απλές” Delta Integrale 16v ως “δωρητές”, αντί για τις σπανιότερες Evoluzione.