Το Σεπτέμβριο του 2018 η Automobili Amos, μια μικρή ιταλική εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον οδηγό αγώνων Eugene Amos, έχοντας εμπνευστεί από την Singer, παρουσίασε την restomod έκδοση της Lancia Delta Integrale. Ο λόγος για την Automoboli Amos Lancia Delta Futurista, η παραγωγή της οποίας περιορίστηκε σε 20 αυτοκίνητα, με το τελευταίο να παραδίδεται πριν λίγες εβδομάδες.

Τον Μάιο του 2020, όμως παραδόθηκε η πρώτη και σήμερα βγήκε προς πώληση από την αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων Prestige Imports στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 717 χιλιόμετρα και η τιμή που ζητά η αντιπροσωπεία είναι 649.950 δολάρια, ποσό που μεταφράζεται σε €610.710, όταν καινούρια αγοράστηκε για €300.000 δολάρια. Αν αυτό δεν είναι επένδυση, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο επικερδές.

Σύμφωνα με την Amos, το αυτοκίνητο είναι πλήρως αναβαθμισμένο, με περισσότερα από 1.000 νέα εξαρτήματα. Το αλουμινένιο αμάξωμα είναι καινούργιο και κατασκευασμένο στο χέρι, ενώ το εμπρός τμήμα είναι από carbon. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.250 κιλά και αποδίδει 330 άλογα. Σύμφωνα με την εταιρία, ο κινητήρας και η ανάρτηση είναι πλήρως ανακατασκευασμένα και το αυτοκίνητο προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία οδήγησης χάρη στη νέα γεωμετρία της ανάρτησης.

Εμφανισιακά η μόνη διαφορά σε σχέση με την αυθεντική Lancia Delta Integrale εντοπίζεται στην απουσία των πίσω θυρών, ενώ οι μεγαλύτερες αλλαγές βρίσκονται στην καμπίνα του αυτοκινήτου, που είναι εντελώς νέα. Χαρακτηριστικά, ο Amos τονίζει ότι το νέο εσωτερικό αντλεί έμπνευση από την Delta S4. Η εταιρεία χρησιμοποιεί “απλές” Delta Integrale 16v ως “δωρητές”, αντί για τις σπανιότερες Evoluzione.