Αποκλειστικά ηλεκτρική η νέα Maserati Quattroporte, στην αγορά το 2024

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Αύγουστο η Maserati έκανε γνωστό πως θα καταργήσει την Ghibli από την γκάμα της το 2024, όταν και θα ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής του μοντέλου, με την ιταλική εταιρία να μην έχει στα πλάνα της να βγάλει στην αγορά τη νέα της γενιά.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρίας έχει δηλώσει ότι η επόμενη γενιά της Quattroporte θα μικρύνει σε μέγεθος και πρακτικά θα αντικαταστήσει τόσο την Quattroporte όσο και την Ghibli. Αυτή η απόφαση πάρθηκε επειδή οι πωλήσεις των μεγάλων σεντάν μοντέλων φθίνουν χρόνο με τον χρόνο, με τους καταναλωτές να στρέφονται στα SUV και στα crossover μοντέλα.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι η νέα γενιά της Quattroporte θα κυκλοφορήσει το 2024 και θα προσφέρεται αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό, κάτι που σημαίνει ότι θα τοποθετηθεί κάτω από την “ομπρέλα” των Folgore μοντέλων.

Το νέο τετράθυρο grand tourer θα τοποθετηθεί ανάμεσα στη Levante -η δεύτερη γενιά της οποίας θα είναι και αυτή αποκλειστικά ηλεκτρική και θα κυκλοφορήσει το 2025- και στη GranTurismo, που μόλις παρουσιάστηκε και αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Maserati.

H νέα Quattroporte θα βασίζεται σε μια επιμηκυμένη έκδοση της πλατφόρμας της GranTurismo, με τους ηλεκτροκινητήρες της να αναμένεται να έχουν ελαφρώς μικρότερη απόδοση από τα 761 άλογα και 1.350 Nm ροπής της GranTurismo Folgore.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...