Η Aehra παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο, το οποίο για την ώρα δεν έχει όνομα, με την εταιρία να το ονομάζει απλώς SUV. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω. Οι καθρέπτες του αντλούν έμπνευση από τον κόσμο των αγωνιστικών μοτοσυκλετών, με το μεταξόνιο του να έχει μήκος 3 μέτρων, το μήκος του να φτάνει τα 5,1 μέτρα, το πλάτος τα 2 μέτρα και το ύψος τα 1,64 μέτρα.

Τα “υπερπροηγμένα, εξαιρετικά ελαφριά, εξαιρετικά βιώσιμα σύνθετα υλικά” το βοηθούν να ζυγίζει λιγότερο από 2 μετρικούς τόνους, αναφέρει η εταιρία.

Η Aehra είναι μια νέα εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα το Μιλάνο της Ιταλίας και έχει τον Filippo Perini στο ενεργητικό της, τον πρώην επικεφαλής σχεδιαστή της Lamborghini. Συνιδρυτής και CEO της εταιρίας είναι ο Hazim Nada, ενώ στην εταιρία εργάζονται ο Alessandro Serra που εργάζονταν στην Genesis και ο Stefano Mazzetti που πέρασε από την Ferrari.

Περισσότερες πληροφορίες για το premium SUV θα αποκαλυφθούν αργότερα, με την εταιρία να παρουσιάζει τον Φεβρουάριο του 2023 και ένα σεντάν μοντέλο. Και τα δύο βασίζονται σε ένα carbon monocoque πλαίσιο και έχουν αυτονομία έως 800 χιλιόμετρα ανά φόρτιση και τελική ταχύτητα 265 χλμ/ώρα. Η απόδοση τους αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ 740 και 810 ίππων.

Η Aehra έχει υψηλούς στόχους, αφού έχει θέσει ως στόχο να ανταγωνιστεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των Tesla, Lucid, BMW, Mercedes-Benz και Porsche. Η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τόσο το SUV όσο και το σεντάν της το 2025.

Οι τιμές τους θα κυμαίνονται μεταξύ 160.000 και 180.000 ευρώ, με την εταιρία να πουλά τα μοντέλα της στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική, στη Κίνα και στις χώρες του Κόλπου. Μέσα στους πρώτους 12 μήνες των πωλήσεων η Aehra θέλει να έχει παραδώσει 15.000 με 25.000 αυτοκίνητα.