Η Aehra θέλει να βγάλει στην αγορά ηλεκτρικά μοντέλα

Σχετικά άρθρα

Η Aehra είναι μια νέα εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα το Μιλάνο της Ιταλίας και έχει τον Filippo Perini στο ενεργητικό της, τον πρώην επικεφαλής σχεδιαστή της Lamborghini. Συνιδρυτής και CEO της εταιρίας είναι ο Hazim Nada, ενώ στην εταιρία εργάζονται ο Alessandro Serra που εργάζονταν στην Genesis και ο Stefano Mazzetti που πέρασε από την Ferrari.

Η εταιρία έδωσε μερικές teasers φωτογραφίες του πρώτου αυτοκινήτου της. Πρόκειται για ένα premium ηλεκτρικό SUV που έχει πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, με το αυτοκίνητο να είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στον Οκτώβριο, ενώ ένα σεντάν μοντέλο θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2023. Και τα δύο θα βασίζονται σε ένα carbon monocoque πλαίσιο και θα έχουν αυτονομία έως 800 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Η Aehra έχει υψηλούς στόχους, αφού έχει θέσει ως στόχο να ανταγωνιστεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των Tesla, Lucid, BMW, Mercedes-Benz και Porsche. Η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τόσο το SUV όσο και το σεντάν της το 2025.

Οι τιμές τους θα κυμαίνονται μεταξύ 160.000 και 180.000 ευρώ, με την εταιρία να πουλά τα μοντέλα της στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική, στη Κίνα και στις χώρες του Κόλπου. Μέσα στους πρώτους 12 μήνες των πωλήσεων η Aehra θέλει να έχει παραδώσει 15.000 με 25.000 αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...