Volvo: Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν όσο τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσ. καύσης έως το 2025

Σχετικά άρθρα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, Jim Rowan, πιστεύει πως έως το 2025 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κοστίζουν το ίδιο με τα αντίστοιχα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, προσθέτοντας πως δεν πρέπει οι εταιρίες να βασίζονται στις κρατικές επιδοτήσεις των χωρών, λέγοντας:

Πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε [στην ισοτιμία των τιμών] γύρω στο 2025, όπου θα υπάρχει αρκετή τεχνολογία που θα μειώσει το κόστος της μπαταρίας. Η τεχνολογία θα αυξήσει την αυτονομία. Λιγότερες μπαταρίες αλλά μεγαλύτερη εμβέλεια, με λιγότερο κόστος, θα φτάσουμε εκεί.

Ευτυχώς, η κοινή χρήση πλατφόρμας και τεχνολογίας μεταξύ των ηλεκτρικών διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στη μείωση του κόστους. Δεν υπάρχει περίπτωση οποιαδήποτε εταιρεία να βασίζεται στην κρατική επιδότηση για να είναι επιτυχημένη. Κανένας κλάδος δεν μπορεί να βασίζεται σε επιδοτήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα μικρότερα μοντέλα θα βοηθήσουν επίσης τη Volvo να μειώσει τις τιμές των ηλεκτρικών, με τον Rowan να λέει πως η εταιρία του εκτός από SUV ετοιμάζει τόσο ηλεκτρικά σεντάν όσο και ηλεκτρικά station wagon μοντέλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...