Η Praga Cars ανακοίνωσε ότι στις 23 Νοεμβρίου θα αποκαλύψει το νέο, περιορισμένης παραγωγής hypercar, το οποίο θα είναι σχεδιασμένο ειδικά για χρήση στην πίστα, αλλά παράλληλα θα μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα στους δημόσιους δρόμους.

Το αυτοκίνητο θα αντικαταστήσει το R1 και για την ώρα δεν υπάρχει καμία λεπτομέρεια σχετικά με τον κινητήρα και τις επιδόσεις του. Η συναρμολόγηση του θα γίνεται στο χέρι και θα λανσαριστεί το 2023, ενώ το πρώτο έτος παραγωγής έχει προγραμματιστεί να βγουν από το εργοστάσιο μόλις 12 αυτοκίνητα, για να διασφαλίσει η αποκλειστικότητα του.

Το αυτοκίνητο που θα δούμε την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι το τελικό προϊόν και τότε θα μάθουμε το όνομα, την τιμή και τις πλήρεις τεχνικές λεπτομέρειες του.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται στα τελευταία του στάδια ανάπτυξης, στοχεύοντας σε έναν μοναδικό συνδυασμό πολύ γρήγορων χρόνων γύρων στα χέρια έμπειρων οδηγών, αλλά και συμμόρφωσης στους κανόνες για χρήση στο δρόμο, ενώ θα έχει εμφάνιση που θα ξεχωρίζει. Ο σχεδιασμός και η μηχανική του έχουν επικεντρωθεί σε τρεις βασικές αρχές: να είναι ελαφρύ, να φέρει κινητήρα βενζίνης και να είναι πλήρως κατασκευασμένο από carbon.