Η Lamborghini χρησιμοποιεί το streaming μουσικής με δημιουργικό τρόπο, καθώς οι μηχανικοί ήχου της ιταλικής εταιρίας συνεργάστηκαν με τον μουσικό παραγωγό Alex Trecarichi και από κοινού επιμελήθηκαν για τρεις playlists στο Spotify, τη δημοφιλή πλατφόρμα για streaming μουσικής. Αυτές έχουν συσταθεί για να βελτιώνουν τον ήχο των V8, V10 και V12 κινητήρων της.

Ο Trecarichi εφάρμοσε τους τύπους Fourier Transform στους τρεις κινητήρες, κάτι που του επέτρεψε να βρει τις βασικές συχνότητες των κινητήρων στο ρελαντί, στις 4.000 σ.α.λ. και σε πλήρη ισχύ. Πιο συγκεκριμένα, ο Trecarichi βρήκε ότι στο ρελαντί η συχνότητα του V12 κινητήρας της Aventador Ultimae είναι σε φα δίεση (92,5 Hz), στις 4.000 σ.α.λ. σε σολ (98 Ηz), και σε πλήρη ισχύ η νότα είναι σε σολ δίεση (103,83 Hz).

Αντίστοιχα, ο Trecarichi συνδύασε κάθε συχνότητα με την τονικότητα ορισμένων κομματιών, όπως είναι το Canone Infinito (φα δίεση), το Run Away (σολ) και το We Can All Dance (σολ δίεση).

Ο Mario Mautone, συντονιστής Οχημάτων της Lamborghini, θεωρεί ότι ο ήχος του V12 συνδέεται με το βιολί, λέγοντας:

Είναι αυτή η ακατέργαστη, μεταλλική ηχώ που στη συνέχεια ενσωματώνεται στην ψυχοακουστική εμπειρία, τη χημική και συναισθηματική απόκριση στο ηχητικό κύμα που ο εγκέφαλός μας μετατρέπει σε θετικά συναισθήματα και αναμνήσεις.

Εδώ μπορείς να ακούσεις την playlist των 24 τραγουδιών για τον V12 κινητήρα.