Νέο Ford Tourneo Custom

Σχετικά άρθρα

Το νέο Tourneo Custom παρουσίασε σήμερα η Ford, με το μοντέλο να προσφέρεται με κινητήρες πετρελαίου, plug-in υβριδικό, αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Το τελευταίο ονομάζεται E-Tourneo Custom και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 218 ίππων (160 kW) με 415 Nm ροπής, με τη μπαταρία του να έχει χωρητικότητα 74 kW και να προσφέρει αυτονομία 370 χιλιομέτρων.

Με DC ταχυφορτιστή 125 kW η μπαταρία φορτίζει από το 15 έως το 80% σε 41 λεπτά, προσθέτοντας 38 χιλιόμετρα αυτονομίας ανά 5 λεπτά. Η τεχνολογία Pro Power Onboard προσφέρει ηλεκτρική ισχύ έως και 2,3 kW μέσω πριζών για την τροφοδοσία ψηφιακών συσκευών, εργαλείων ή αθλητικού εξοπλισμού και κάμπινγκ όταν δεν υπάρχει πρόσβαση στο δίκτυο. Το αυτοκίνητο μπορεί να ρυμουλκήσει έως 2.000 κιλά.

Το Tourneo με τον plug-in υβριδικό κινητήρα συνδυάζει τον τετρακύλινδρο 2,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson και έναν ηλεκτροκινητήρα, με την μπαταρία 11,8 kWh να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιομέτρων.

Σε ότι αφορά τον κινητήρα diesel, αυτός είναι ένας 2.000 κ.εκ που προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις 136, 150 και 170 ίππων και συνδυάζεται τόσο με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, όσο και με 8-τάχυτο αυτόματο, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Με τον diesel κινητήρα το όχημα έχει ικανότητα ρυμούλκησης 2.500 κιλών.

Η παραγωγή του νέου Ford Tourneo Custom θα γίνεται στο εργοστάσιο της Ford Otosan στο Κοτζάελι της Τουρκίας και οι παραδόσεις του στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν από τα μέσα του 2023.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...