H Xiaomi θέλει να πουλά 10 εκατ. οχήματα ετησίως

Σχετικά άρθρα

Μπορεί η Xiaomi Automobile να μην έχει ακόμη αποκαλύψει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα, αλλά έχει εξαιρετικά υψηλούς και φιλόδοξους στόχους, καθώς θέλει να καθιερωθεί γρήγορα ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο.

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας δεν έχει προηγούμενη εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο ο ιδρυτής της, Lei Jun, ανέφερε σε tweet του ότι η Xiaomi ελπίζει να πουλά περισσότερα από 10 εκατομμύρια οχήματα ετησίως, λέγοντας:

Το όριο κατασκευής των ηλεκτρικών οχημάτων έχει μειωθεί δραματικά σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες: 30.000 εξαρτήματα είναι εξαιρετικά αρθρωτά και το κόστος των μπαταριών έχει μειωθεί κατά 80% τα τελευταία δέκα χρόνια, με τουλάχιστον 50% περισσότερο περιθώριο μείωσης του κόστους στο μέλλον.

Ως εκ τούτου, νομίζω ότι τα ηλεκτρικά είναι μια μορφή καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών με επίκεντρο την ευφυΐα, το λογισμικό και την εμπειρία χρήστη. Η ουσία της αυτοκινητοβιομηχανίας θα εξελιχθεί από τους μηχανικούς στα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπου το μερίδιο αγοράς είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένο μεταξύ των κορυφαίων παικτών.

Ο Lei συνέχισε λέγοντας ότι πιστεύει ότι οι 5 κορυφαίες μάρκες του κόσμου θα κατέχουν περισσότερο από το 80% του μεριδίου αγοράς των ηλεκτρικών, όταν ο κλάδος ωριμάσει, για να προσθέσει:

Με άλλα λόγια, ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε είναι να είμαστε ένας από τους 5 κορυφαίους και να παραδίδουμε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως. Ο ανταγωνισμός θα είναι βάναυσος.

Η Xiaomi θα επενδύσει περί τα 10 δισ. δολάρια μέσα στην ερχόμενη δεκαετία στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εσωτερική αναδιάρθρωση της εταιρείας προκειμένου να εισέλθει στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επεκτείνεται στην Ευρώπη η XPeng

Η XPeng έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την αγορά της Ευρώπης, έχοντας ήδη παρουσία στη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία, πουλώντας τα G3...

H Lola εισέρχεται στη Formula E με τη Yamaha ως τεχνικό συνεργάτη

Η Lola Cars ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρέφει στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό με μια πολυετή τεχνική συνεργασία με την Yamaha, και θα εισέλθει στο παγκόσμιο...

Υπηρεσία της Polestar για πρόσβαση 650.000+ σημείων φόρτισης στην Ευρώπη

Η Polestar και η Plugsurfing εγκαινιάζουν μια νέα δημόσια υπηρεσία φόρτισης στην Ευρώπη που ονομάζεται Polestar Charge. Με περισσότερα από 650.000 συμβατά σημεία φόρτισης...

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...
Autoblog.gr