Η McLaren πούλησε μέρος της συλλογής κληρονομιάς της για να χρηματοδοτήσει την εξέλιξη της Artura

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εξέλιξη και η κυκλοφορία της Artura κοστίζει στη McLaren περισσότερο από ό,τι πιθανώς είχε προγραμματίσει, γι’αυτό η βρετανική εταιρεία αναγκάστηκε να πουλήσει ένα μέρος της συλλογής κληρονομιάς της για να συγκεντρώσει κεφάλαια. Αυτά θα επενδυθούν στην Artura, όπου το plug-in υβριδικό σύνολο της χρειάζεται ορισμένες τεχνικές αναβαθμίσεις.

Η συλλογή κληρονομιάς της McLaren μετράει πάνω από 50 μονοθέσια της Formula 1 και -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει την MP4/2A-01 του 1984 με την οποία ο Niki Lauda κατέκτησε το πρωτάθλημα, καθώς και το F1 GTR 01R που κατέκτησε τη νίκη στις 24 ώρες του Le Mans.

Ωστόσο, ένα μέρος της βραβευμένης συλλογής πωλείται για 123 εκατομμύρια δολάρια στο κρατικό επενδυτικό ταμείο του Μπαχρέιν, Mumtalakat Holding Co., που είναι ο κύριος μέτοχος της McLaren. Το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Μπαχρέιν έχει σχεδόν το 60% των μετοχών της McLaren, οπότε θα μπορούσες να πεις ότι η εταιρεία επενδύει με έμμεσο τρόπο στην Artura.

Η McLaren δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν, ούτε και αν θα μπορούσαν να υπάρξουν επιπλέον πωλήσεις. Η εταιρεία αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ενεργές συνομιλίες με όλους τους μετόχους σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση του ομίλου, καθώς φημολογείται ότι χρειάζεται ακόμη περισσότερα χρήματα.

Η εταιρεία είναι επίσης ανοιχτή σε συνεργασίες, κάτι που είναι λογικό δεδομένης της αναφερόμενης ζημίας 247 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2022. Η ρευστότητα της McLaren είναι τώρα στα 106 εκατομμύρια δολάρια, από 208 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...