Η Fisker μας δείχνει τα Pear και Ronin

Σχετικά άρθρα

Η Fisker έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες των Pear και Ronin. Το πρώτο είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει μήκος κοντά στα 4,5 μέτρα και σχεδιάστηκε με γνώμονα την ευρωπαϊκή αγορά, με την τιμή του να ξεκινά στις ΗΠΑ από τις 29.900 δολάρια.

Στο εσωτερικό του συναντάμε μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, πανοραμική γυάλινη οροφή, κρυφό φωτισμό, ξύλινες επενδύσεις, ενώ φέρει έξυπνες λύσεις αποθήκευσης.

Η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, με την παραγωγή του να γίνεται από τη Foxconn στο πρώην εργοστάσιο της GM στο Lordstown του Οχάιο, στο ίδιο που θα κατασκευάζεται και το Lordstown Endurance. Το Pear θα βασίζεται στην πλατφόρμα Hon Hai EV της Foxconn και παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2024. Στόχος της Fisker είναι να κατασκευάζει τουλάχιστον 250.000 Pear ετησίως. Ήδη η εταιρία αναφέρει πως έχει λάβει περισσότερες από 3.200 κρατήσεις για το Pear.

Το Ronin είναι ένα ηλεκτρικό τετραθέσιο cabrio σπορ μοντέλο που διαθέτει τις μπαταρίες ενσωματωμένες στη δομή του για μεγαλύτερη απόδοση και χαμηλότερο κέντρο βάρους. Θα είναι κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά και θα διαθέτει ενεργή αεροδυναμική.

Η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 965 χλμ ανά φόρτιση και η τιμή του στις ΗΠΑ θα ξεκινά κάτω από τις 200.000 δολάρια. Το πρωτότυπο του αναμένεται να παρουσιαστεί τον Αύγουστο του 2023, με το μοντέλο να ξεκινά την εμπορική του πορεία κάποια στιγμή εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2024.

Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 2 δευτερόλεπτα, με τη κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς μέσω 3 ηλεκτροκινητήρων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κοντά στη πτώχευση η Fisker

Η Fisker ενδέχεται να χρειαστεί να υποβάλει αίτηση πτωχευτικής προστασίας εντός 30 ημερών, εάν δεν λάβει επαρκή ελάφρυνση από τους πιστωτές της και αρκετή...

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...