Ο Sebastian Vettel έχει μια ιδιαίτερα φιλική σχέση με τον Mick Schumacher και ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής σε συνέντευξη που παραχώρησε, υπερασπίστηκε τον 23χρονο γιο του Michael Schumacher, ο οποίος έμεινε δίχως αγωνιστική θέση για το 2023, αλλά υπέγραψε με την ομάδα της Mercedes ως τρίτος οδηγός.

Όπως είπε ο Γερμανός:

Ο Michael Schumacher είναι το είδωλό μου και γι’ αυτό το λόγο γνωρίζω πολλά χρόνια τον Mick. Φυσικά και είναι κρίμα ότι δεν θα συνεχίσει στη Formula 1 το 2023 ως πιλότος σε μια αγωνιστική θέση. Μπορεί να χρειάζεται περισσότερο χρόνο να κατανοήσει ορισμένα πράγματα και φυσικά θέλει ένα καλό περιβάλλον γύρω του.

Δεν πιστεύω πως το περιβάλλον που είχε στη Haas ήταν το καλύτερο και εύχομαι στο μέλλον να επιστρέψει και να βρει ένα καλύτερο μέρος να αγωνιστεί.

Ο Vettel πιστεύει πως ο Mick θα αποκτήσει σημαντική εμπειρία από τη δουλειά που θα κάνει του χρόνου στη Mercedes, κάτι που θα βελτιώσει τις ικανότητές του.

Είναι στο χέρι του να δουλέψει πολύ σκληρά και να επιστρέψει πιο δυνατός. Ελπίζω να το κάνω, διότι έχει πολλές δυνατότητες. Θα είναι σε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο. Ως τρίτος οδηγός δεν θα μπορεί να αγωνιστεί αλλά έχει την ευκαιρία να μάθει πολλά από την ομάδα και τους οδηγούς.