Η Ferrari φαίνεται πως έχει καταφέρει να μειώσει το βάρος του μονοθεσίου της για το 2023, ενώ επιπλέον η εταιρία έχει διορθώσει τα προβλήματα αξιοπιστίας του κινητήρα της, έχοντας κάνει παράλληλα και σημαντική βελτίωση στην αεροδυναμική. Έτσι ελπίζει πως φέτος θα είναι σε καλύτερη θέση σε σχέση με πέρυσι και θα διεκδικήσει τα πρωταθλήματα.

Σε ότι αφορά το βάρος, η Ferrari έχει θέσει ως στόχο να κάνει το μονοθέσιο της να ζυγίζει λιγότερο από τα 796 κιλά που ορίζουν οι κανονισμοί έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να τοποθετεί έρμα όπου χρειάζεται για να βελτιώσει την ισορροπία του και να βελτιστοποιήσει τη συμπεριφορά των ελαστικών.

Πέρυσι, η Red Bull φαίνεται πως είχε το ελαφρύτερο μονοθέσιο και για φέτος υπάρχουν φήμες που θέλουν την Red Bull να έχει κατασκευάσει ένα νέο ελαφρύ σασί που ζυγίζει λιγότερο κατά 3 κιλά σε σχέση με το σασί του περσινού μονοθεσίου.

Με τη Ferrari να κυνηγά να αφαιρέσει κάθε δυνατό γραμμάριο βάρους, η επιτυχία των προσπαθειών της δεν θα είναι γνωστή με βεβαιότητα έως ότου το νέο μονοθέσιο της συναρμολογηθεί και κάνει τους πρώτους γύρους. Ένας γνώστης είπε:

Οι απαντήσεις θα δοθούν μόνο όταν το μονοθέσιο ανέβει στη ζυγαριά.

Ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις φαίνονται θετικές, κάτι που θα είναι ευπρόσδεκτο νέο για τον Frederic Vasseur, ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα τον ρόλο του επικεφαλής της Ferrari την επόμενη εβδομάδα.