Επίσημο: Ο Frederic Vasseur νέος επικεφαλής της Ferrari

Σχετικά άρθρα

Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του Jost Capito από την ομάδα της Williams, μόλις ανακοινώθηκε ότι ο επικεφαλής της Alfa Romeo F1 και διευθύνων σύμβουλος της Sauber Motorsport, Frederic Vasseur, θα αποτελέσει παρελθόν από την εταιρεία τον Ιανουάριο του 2023, μετά από έξι επιτυχημένες σεζόν στο τιμόνι της ομάδας.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο μιας προσωπικής και επαγγελματικής πορείας ανάπτυξης τόσο για την ομάδα όσο και για τον 54χρονο Γάλλο, ένα ταξίδι που κορυφώθηκε με την Alfa Romeo, η οποία κατέκτησε το καλύτερο της αποτέλεσμα στη βαθμολογία κατασκευαστών της Formula 1 την τελευταία δεκαετία, με την έκτη θέση τη σεζόν του 2022.

Ελάχιστα λεπτά μετά την ανακοίνωση της Alfa Romeo, η Ferrari έκανε γνωστό ότι ο Vasseur θα είναι ο νέος επικεφαλής της ομάδας και γενικός διευθυντής της, έχοντας συμφωνήσει σε όλα με τον John Elkann για να αντικαταστήσει τον Mattia Binotto.

Σχολιάζοντας το διορισμό, ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, δήλωσε:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Fred Vasseur στη Ferrari ως διευθυντή της ομάδας μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του συνδύασε με επιτυχία τις τεχνικές του δυνάμεις ως εκπαιδευμένος μηχανικός, με μια σταθερή ικανότητα να αναδεικνύει τους καλύτερους οδηγούς και τις ομάδες του. Αυτή η προσέγγιση και η ηγεσία του είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να ωθήσουμε τη Ferrari προς τα εμπρός με ανανεωμένη ενέργεια.

Από την πλευρά του, ο Vasseur σχολίασε:

Είμαι πραγματικά χαρούμενος και νιώθω τιμή που αναλαμβάνω την ηγεσία της Scuderia Ferrari ως επικεφαλής της ομάδας. Ως κάποιος που είχε πάντα πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Ferrari αντιπροσώπευε πάντα την κορυφή του κόσμου των αγώνων για μένα. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ταλαντούχα και πραγματικά παθιασμένη ομάδα στο Maranello για να τιμήσω την ιστορία και την κληρονομιά της Scuderia και να παραδώσω αποτελέσματα στους tifosi μας σε όλο τον κόσμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...