Tesla: Επεκτείνει το εργοστάσιο της στο Τέξας και εξετάζει εργοστάσιο στην Ινδονησία

Σχετικά άρθρα

Η Tesla προχωρά σε επέκταση του νέου εργοστασίου της στο Όστιν του Τέξας, επενδύοντας για τον σκοπό αυτόν 775,7 εκατ. δολάρια. Σε σχετική αίτηση στο αρμόδιο ρυθμιστικό τμήμα της αμερικανικής πολιτείας, η Tesla αναφέρει πως η επέκταση θα αφορά την δημιουργία πέντε νέους εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου την κατασκευή σημείου για δοκιμή και κατασκευή μπαταριών καθώς και μονάδας οδηγικής συμπεριφοράς.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla εξετάζει τη δημιουργία εργοστασίου της στην Ινδονησία, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ασιατικής χώρας, τα οποία αφορούν την πρόσβαση σε υλικά μπαταριών.

Με βάση τις συζητήσεις, το εργοστάσιο θα μπορούσε να παράγει έως και 1 εκατ. οχήματα ετησίως, ενώ θα λειτουργεί και ως βασικό κέντρο στην εφοδιαστική αλυσίδα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις επαφές της Tesla με την κυβέρνηση της χώρας να επηρεάζουν διάφορες γεωγραφικές περιοχές και διαφορετικούς οικονομικούς κλάδους -από τη μεταποίηση έως την εφοδιαστική αλυσίδα- της Ινδονησίας. Ωστόσο, το deal δεν θεωρείται ακόμα κλεισμένο και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Εάν το εργοστάσιο της Tesla κατασκευαστεί στην Ινδονησία, θα είναι το τρίτο εκτός των ΗΠΑ, μετά από αυτά στη Σαγκάη της Κίνας και στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Σημειώνεται πως το 2022 η κυβέρνηση της Ινδονησίας υπέγραψε συμφωνία με την Tesla για την παροχή νικελίου, αξίας 5 δισ. δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...