Ήρθε στην Ελλάδα η αμιγώς ηλεκτρική BMW i7

Σχετικά άρθρα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πανελλήνια στατική παρουσίαση της έβδομης γενιάς της της Σειράς 7, με την BMW να φέρνει στη χώρας την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της ναυαρχίδας της, την i7, η τιμή της οποίας ξεκινά από τα 162.150 ευρώ (i7 xDrive60).

Η νέα Σειρά 7 σχεδιάστηκε από την αρχή για ιδιαίτερα απαιτητικά target groups σε μία παγκοσμιοποιημένη αγορά. Αυτό αντανακλάται σε μία γκάμα συστημάτων μετάδοσης κίνησης, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε αγοράς που περιλαμβάνει αποκλειστικές προσφορές για την Κίνα -την πιο σημαντική περιοχή πωλήσεων της εταιρείας- και ένα μοντέλο diesel για την Ευρώπη.

Το γερμανικό μοντέλο υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της BMW που είδαμε στην ανανεωμένη X7, με διπλά φωτιστικά σώματα και μεγάλη γρίλια. Το μήκος της νέας Σειράς 7 ανέρχεται σε 5.391 χλστ., το πλάτος σε 1.950 χλστ., το ύψος σε 1.544 χλστ. και το μεταξόνιο σε 3.215 χλστ.. Εξοπλίζεται με ενεργή αερανάρτηση που αυξομειώνει την απόσταση από το έδαφος και έχει ενεργό σύστημα διεύθυνσης και σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Στο εσωτερικό συναντάμε δύο οθόνες, μια 12,3″ που λειτουργεί ως πίνακας οργάνων και μια 14,9″ για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που τρέχει το λογισμικό iDrive 8, με τους πίσω επιβάτες να έχουν μπροστά τους μια 31,3″ 8K Theatre οθόνη σε διάταξη 32:9 -πρόσθετος εξοπλισμός-, ο έλεγχος της οποίας γίνεται μέσω των δύο οθονών αφής 5,5″ που βρίσκονται ενσωματωμένες στα πάνελ των θυρών. Το αυτοκίνητο μπορεί να εξοπλιστεί με ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond με 36 ηχεία.

Η i7 xDrive60 παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 544 ίππων με 745 Nm ροπής, με την αυτονομία της να αγγίζει τα 625 χλμ ανά φόρτιση, με τη μπαταρία να είναι χωρητικότητας 101,8 kW και ζυγίζει 684 κιλά.

Υποστηρίζει AC φορτιστή μέχρι 22 kW και ταχυφόρτιση DC έως 195 kW που προσθέτει 170 χλμ αυτονομίας σε 10 λεπτά φόρτισης. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 4,7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 240 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...