H Toyota κλείνει το εργοστάσιο της στην Τσεχία για ένα μήνα

Σχετικά άρθρα

H Toyota έκανε γνωστό ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού της και γι’αυτό έλαβε την άνευ προηγουμένου απόφαση να κλείσει εντελώς το εργοστάσιό της στην Τσεχία για ολόκληρο τον Φεβρουάριο.

Το εν λόγω εργοστάσιο βρίσκεται στην πόλη Kolin, περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας και από τις γραμμές παραγωγής του βγαίνουν τα Aygo X και Yaris.

Το εργοστάσιο ήταν προϊόν συνεργασίας με την PSA για την παραγωγή της τριπλέτας Aygo-108-C1, με την Toyota να το αγοράζει πλήρως το 2021. Έκτοτε, έχει επενδύσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του και πέρυσι η παραγωγή του αυξήθηκε κατά περίπου 35%, φτάνοντας τα 202.255 αυτοκίνητα.

Η Toyota δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση των προβλημάτων εφοδιασμού, με τον Tomas Paroubek, εκπρόσωπος του εργοστασίου, να δηλώνει:

Λόγω έλλειψης εξαρτημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε προσωρινά την παραγωγή από τις 31 Ιανουαρίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Toyota: Το 2025 η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux

Στα τέλη του 2022 και στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας της Toyota στη Ταϊλάνδη, ο Akio Toyoda, πρόεδρος...

Η Toyota ανακαλεί 894.891 Highlander

Η Toyota ανακαλεί 894.891 Highlander παγκοσμίως, παραγωγής μεταξύ 2019 και 2023, επειδή υπάρχει περίπτωση τμήμα του μπροστινού προφυλακτήρα να φύγει από την θέση του. Τα...
Autoblog.gr