Ξεκίνησε η παραγωγή του Yaris και σε δεύτερο εργοστάσιο της Ευρώπης

Σχετικά άρθρα

Η παραγωγή του Yaris Cross ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου, στο εργοστάσιο της Toyota στο Onnaing, κοντά στην πόλη Valenciennes της Γαλλίας, εκεί όπου κατασκευάζεται και η νέα γενιά του Yaris.

Η μέγιστη παραγωγική ικανότητα του εν λόγω εργοστασίου είναι 300.000 μονάδες ετησίως, με την Toyota να εκτιμά πως -αρχικά- θα πουλά περί τα 150.000 Yaris Cross ετησίως στην Ευρώπη, κατακτώντας έτσι το 8% του μεριδίου της αγοράς των B-SUV.

Όταν τον περασμένο Αύγουστο είχαμε ταξιδέψει στο Βέλγιο για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του Yaris Cross, οι ιθύνοντες της Toyota μας είχαν ενημερώσει πως μέρος της παραγωγής του “απλού” Yaris έχει προγραμματίσει να την μεταφέρει στο εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρίας στην Τσεχία, ώστε να αυξηθεί μελλοντικά η παραγωγή του Yaris Cross στο εργοστάσιο της Γαλλίας, με την Toyota να φιλοδοξεί ότι τα δυο αυτά μοντέλα να αποτελούν το 30% των πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη, έως το 2025.

Χθες, η Toyota ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του Yaris ξεκίνησε και στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην πόλη Kolin της Τσεχίας. Το εν λόγω εργοστάσιο ανήκε στην κοινοπραξία της Toyota με το PSA Group (TPCA), και στο οποίο παράγονταν παλιότερα τα Aygo/C1/108.

Τον Ιανουάριο του 2021, το εργοστάσιο της Τσεχίας πέρασε στα χέρια της Toyota, και η ιαπωνική εταιρία επένδυσε 180 εκατομμύρια ευρώ για να το εκσυγχρονίσει και να το επεκτείνει, ώστε να μπορεί να παράγει μοντέλα που βασίζονται στην GA-B έκδοση της TNGA πλατφόρμας. Μαζί με το Yaris, το εργοστάσιο της Τσεχίας θα παράγει σύντομα και το νέο Aygo X.

Διάβασε ακόμα

Το Toyota Yaris το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...