Επίσημο: Williams FW45

Σχετικά άρθρα

Η Williams Racing παρουσίασε σήμερα το livery που θα κοσμεί την FW45, το μονοθέσιο με το οποίο θα συμμετάσχει στο παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 του 2023. Παράλληλα, η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε τους νέους σημαντικούς συνεργάτες της, με τις Gulf Oil, Stephens, Michelob ULTRA και PureStream να εντάσσονται στην ομάδα από τη σεζόν του 2023.

Το νέο livery είναι μια εξέλιξη αυτού που είχε η FW44, με τη φετινή σχεδίαση να διαθέτει μια σημαντική αλλαγή, καθώς πλέον το βερνίκι του χρώματος είναι ματ. Η FW45 είναι μια εξέλιξη της FW44, με τα άκρα του δαπέδου να έχουν ανυψωθεί για να πληρούν τους ενημερωμένους Τεχνικούς Κανονισμούς της FIA του 2023. Η ομάδα με έδρα το Grove άδραξε την ευκαιρία να εξελίξει σε μεγάλο βαθμό τα sidepod του μονοθέσιου, για βελτιστοποίηση της διάταξης ψύξης της μονάδας ισχύος.

Επιπλέον, υπάρχουν τροποποιήσεις στη διάταξη της μπροστινής ανάρτησης καθώς και στις κύριες εξωτερικές αεροδυναμικές επιφάνειες. Ως αποτέλεσμα, η FW45 αναμένεται να είναι πιο αποδοτική αεροδυναμικά από το FW44, με μεγαλύτερη συνολική κάθετη δύναμη.

Για το 2023 η Williams Racing έχει διατηρήσει τον Alex Albon στη μια πλευρά του garage της, με τον Ταϊλανδό να ξεκινά τη δεύτερη χρονιά του με την ομάδα, μετά από μια εντυπωσιακή σεζόν το 2022, κερδίζοντας βαθμούς σε πολλούς αγώνες. Ο Αμερικανός οδηγός Logan Sargeant εντάσσεται ως teammate του Albon, αφού αναρριχήθηκε στις τάξεις από την Williams Racing Driver Academy. Ο 22χρονος θα κάνει το ντεμπούτο του στη F1 στο επερχόμενο Grand Prix του Μπαχρέιν.

Η FW45 θα πατήσει για πρώτη φορά πίστα στις 13 Φεβρουαρίου για το καθιερωμένο shakedown στο Silverstone, με τους Albon και Sargeant να κάθονται πίσω από το τιμόνι. Ο πρεσβευτής της Williams Racing και παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 του 2009, Jenson Button, θα είναι επίσης παρόν για να δει το φετινό μονοθέσιο να ολοκληρώνει τους πρώτους του γύρους.

Καθώς η Williams Racing συνεχίζει το μεταμορφωτικό νέο της κεφάλαιο, καλωσορίζει τον James Vowles ως το νέο της επικεφαλής. Ο Vowles θα ενταχθεί στην ομάδα στις 20 Φεβρουαρίου, προερχόμενος από την Mercedes-AMG F1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...