Τέλος εποχής για το Worthersee. Το “έφαγαν” οι περιβαλλοντικοί στόχοι

Σχετικά άρθρα

Από το 1982 έως το 2019 στη λίμνη Worthersee της Αυστρίας διεξάγονταν το περίφημο meeting ιδιοκτητών VW, το GTI-Treffen.

Την τριετία 2020-2022 δεν διεξήχθη εξαιτίας του κορωνοιού και φέτος ο δήμος της Αυστρίας που φιλοξενούσε τη συνάντηση, ο Maria Worth, ανακοίνωσε πως το meeting ακυρώνεται για πάντα, αφού τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης που συμμετέχουν σε αυτό “δεν ευθυγραμμίζονται με τους περιβαλλοντικούς του στόχους”, με τον δήμο να βρίσκεται εν μέσω μιας διαδικασίας μετασχηματισμού που είναι προσανατολισμένη στη βιωσιμότητα.

Ο δήμος ανέφερε τις ανησυχίες του για το περιβάλλον και τη διατήρηση των οικοσυστημάτων ως λόγους που το meeting δεν ευθυγραμμίζεται πλέον με τις αξίες του.

Οι χώροι και οι εγκαταστάσεις που λάμβανε χώρα το meeting, εκεί όπου έδιναν το παρόν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, θα αναβαθμιστούν ώστε να γίνουν “πιο πράσινοι”.

Ο δήμαρχος Markus Perdacher, δήλωσε:

Στο πνεύμα της τοπικής κοινωνίας, εργαζόμαστε για τη δημιουργία ελκυστικών και βιώσιμων χώρων διαβίωσης που ωφελούν όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην κοινότητα, ανεξάρτητα από το αν περνούν λίγες μέρες εκεί ή μια ζωή,

συμπληρώνοντας πως θα σταθμίσει τη δυνατότητα φιλοξενίας εκδηλώσεων στο μέλλον, εάν ευθυγραμμιστούν με τους περιβαλλοντικούς του στόχους.

Η Volkswagen που στήριζε το meeting και κάθε χρόνο παρουσίαζε εκεί αρκετά πρωτότυπα δήλωσε:

Λυπούμαστε που η θρυλική συνάντηση GTI-Treffen στο Worthersee δεν θα πραγματοποιείται πλέον με αυτή τη μορφή. Αυτή τη στιγμή διερευνούμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε την κοινότητα των θαυμαστών GTI στο μέλλον. Η διατήρηση της κοινότητας είναι πολύ σημαντική για εμάς γιατί ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τους πιο πιστούς πελάτες μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...