H Tesla εξετάζει την εξαγορά εταιρείας εξόρυξης λιθίου

Σχετικά άρθρα

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 υπάρχει η πληροφορία πως η Tesla εξετάζει τη κατασκευή εργοστασίου παραγωγής λιθίου στο Τέξας και τώρα αναφορές θέλουν την εταιρία του Elon Musk να κάνει πρόταση εξαγοράς στην Sigma Lithium Corp., μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στην εξόρυξη λιθίου.

Η Tesla βρίσκεται σε συνομιλίες με συμβούλους προκειμένου να προβεί σε κάποια προσφορά, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που μίλησαν στο Bloomberg. Η Sigma Lithium είναι μία από τις πολλές εταιρείες εξόρυξης που διερευνά η Tesla, καθώς βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην απόφαση να δημιουργήσει τη δική της παραγωγική βάση για κρίσιμες πρώτες ύλες που απαιτούνται για την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

Ο βασικός μέτοχος της Sigma Lithium διερευνά μια πιθανή πώληση της εταιρείας και “ζυγίζει” το ενδιαφέρον που διατυπώνεται από εταιρείες εξόρυξης αλλά και αυτοκινητοβιομηχανίες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ο μεγαλύτερος επενδυτής της εταιρείας, που κατέχει το 46%, είναι το A10 Investimentos, ένα βραζιλιάνικο ιδιωτικό fund που βοήθησε σημαντικά στην ίδρυσή της.

Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πρώιμα στάδια και ενδέχεται να μην οδηγήσουν στην τελική εξαγορά. Οι πιθανοί μνηστήρες μπορεί να διστάσουν να υποβάλουν προσφορές μετά τον τριπλασιασμό της αξίας της μετοχής της εταιρείας κατά τους τελευταίους 12 μήνες και τις υψηλές προσδοκίες των ιδιοκτητών της για το τελικό κόστος μιας εξαγοράς. Οι ιδιοκτήτες της Sigma θα μπορούσαν επίσης να περιμένουν να αναπτύξουν περαιτέρω το κύριο έργο της εταιρείας προτού προβούν σε κάποια πώληση.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε ένα μεγάλο κοίτασμα λιθίου στη Βραζιλία, γνωστό ως Grota do Cirilo και τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο τριπλασιασμού της παραγωγής λιθίου το 2024, αφού η έρευνα αποκάλυψε αποθέματα ορυκτών κατά 63% υψηλότερα από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζουν σε πιο επιθετικές εξορύξεις σε μια προσπάθεια να κλειδώσουν μελλοντικές προσφορές για μέταλλα που χρειάζονται για τις μπαταρίες που προορίζονται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η General Motors λέγεται ότι ανταγωνίζεται για μέρος της μονάδας βασικών μετάλλων της Vale SA και απέκτησε ποσοστό τον περασμένο μήνα στη Lithium Americas Corp. με σκοπό να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός ορυχείου στη Νεβάδα.

Η μετοχή της Sigma Lithium που είναι εισηγμένη στο Τορόντο έχει εκτοξευθεί μαζί με την άνοδο των τιμών του λιθίου, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Η ζήτηση για το ασημόλευκο μέταλλο, που είναι το κλειδί για την κατασκευή μπαταριών, ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά εν μέσω της ώθησης για μεγάλη άνοδο της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές και σταδιακή απαλλαγή από τα ορυκτά καύσιμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla περιορίζει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα καθώς επιβραδύνεται η αύξηση των πωλήσεων

Η Tesla μείωσε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Κίνα, εν μέσω υποτονικής ανάπτυξης στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού στη...

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...
Autoblog.gr