Η SK On παρουσιάζει μπαταρίες για χειμερινές συνθήκες και γρήγορης φόρτισης

Σχετικά άρθρα

Στην έκθεση InterBattery, που διεξήχθη στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Coex στη Σεούλ της Νότιας Κορέας από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου, οι εταιρίες κατασκευής μπαταριών της χώρας παρουσίασαν τις τελευταίες τους καινοτομίες για το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων. Μεταξύ αυτών είναι μια μπαταρία της SK On, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χειμερινές συνθήκες.

Η μπαταρία ονομάζεται Winter Pro LFP και έχει σχεδιαστεί για να μην επηρεάζεται η αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων σε ψυχρότερα κλίματα, όπου οι μπαταρίες τείνουν να υποφέρουν.

Οι κανονικές μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου χάνουν το 50% έως 70% της αυτονομίας τους σε θερμοκρασίες -20 βαθμών Κελσίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την SK On, η νέα μπαταρία της βελτιώνει την ικανότητα φόρτισης κατά 16% και την αποφόρτιση της κατά 10%, σε σύγκριση με την κλασική LFP μπαταρία της εταιρίας.

Επιπλέον, η SK On έδειξε τις μπαταρίες ταχείας φόρτισης Advanced SF και SF+. Αυτές βασίζονται στην μπαταρία υψηλής περιεκτικότητας σε νικέλιο SF (Super Fast) της εταιρείας, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2021, και μπορεί να φορτίσει από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά. Η νέα μπαταρία Advanced SF έχει αυξημένη κατά 9% ενεργειακή πυκνότητα, αλλά δεν χάνει σε ταχύτητα φόρτισης, ενώ η μπαταρία SF+ προσφέρει μειωμένο χρόνο φόρτισης, στα 15 λεπτά.

Η SK On μπόρεσε να μειώσει την απόσταση μεταφοράς των ιόντων λιθίου, αυξάνοντας παράλληλα την ταχύτητα κίνησής τους εφαρμόζοντας πυρίτιο υψηλής χωρητικότητας με γραφίτη χαμηλής αντίστασης στην αυτοαναπτυγμένη δομή διπλού στρώματος.

Κλείνοντας, η Samsung SDI είχε επίσης παρουσία στην έκθεση, τονίζοντας ότι έχει σχέδια για εμπορευματοποίηση μπαταριών στερεάς κατάστασης. Πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των προηγμένων solid-state μπαταριών έως το 2027, ενώ στοχεύει σε χρόνους φόρτισης 9 λεπτών μέχρι το 2026 και σχεδιάζει να κατασκευάσει μπαταρίες με διάρκεια ζωής 20 ετών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...