Εκπληκτικές μινιατούρες του κινητήρα της Ferrari Daytona SP3 και της Ferrari F1-75

Σχετικά άρθρα

Δύο νέες υπέροχες μινιατούρες βγάζει στην αγορά η Amalgam. Πρόκειται για τον κινητήρα της Ferrari Daytona SP3, αλλά και το περσινό μονοθέσιο της Ferrari, την F1-75.

Ο κινητήρας είναι υπό κλίμακα 1:4, έχει μήκος 43 εκατοστά μαζί με το κιβώτιο και πλάτος 21 εκατοστών, και αποτελεί πιστό αντίγραφο του κανονικού κινητήρα αφού το κάθε εξάρτημά του κατασκευάστηκε από τα αυθεντικά CAD σχέδια της Ferrari. Οι σχεδιαστές της Amalgam χρειάστηκαν 3.500 ώρες για να κατασκευάσουν το πρωτότυπο, το οποίο στη συνέχεια πήγε στη Ferrari για έγκριση.

Η κατασκευή του κάθε κινητήρα-μινιατούρα απαιτεί 325 ώρες και ο καθένας αποτελείται από χιλιάδες εξαρτήματα, πολλά από τα οποία είναι κατεργασμένα με CNC για ακρίβεια και ρεαλισμό. Εκτός από ανθρακονήματα, υπάρχουν μεταλλικά και λαστιχένια εξαρτήματα σε όλη την κατασκευή.

Η Amalgam θα δημιουργήσει 599 κινητήρες, όσες Daytona SP3 θα κατασκευάσει και η Ferrari. Η τιμή του κάθε κινητήρα-μινιατούρα είναι 13.495 ευρώ.

H μινιατούρα της F1-75 είναι υπό κλίμακα 1:5 και η εταιρία θα κατασκευάσει μόλις 50 τέτοιες, με την κάθε μια να κοστίζει 27.055 ευρώ. Η μινιατούρα είναι στο spec που αγωνίστηκε στο περσινό GP του Μπαχρέιν.

Όπως και ο κινητήρας της Daytona SP3, έτσι και το μονοθέσιο δημιούργησε χρησιμοποιώντας πρωτότυπα σχέδια CAD του μονοθεσίου της F1, με το πρωτότυπο να χρειάστηκε 4.500 ώρες για να κατασκευαστεί, ενώ η κάθε μινιατούρα που θα πουληθεί απαιτεί 450 ώρες για να δημιουργηθεί.

Αποτελείται από χιλιάδες εξαρτήματα, φινιρισμένα στα χρώματα της Ferrari χάρη στους κωδικούς βαφής που παρέχονται από τη Scuderia. Υπάρχει ακόμη και ένα εξαιρετικά λεπτομερές τιμόνι στο cockpit, με το μονοθέσιο-μινιατούρα να έχει μήκος 1,12 μέτρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Τρία νέα αυτοκίνητα στο Gran Turismo 7

Διαθέσιμη είναι από χθες η δωρεάν αναβάθμιση 1.46 του Gran Turismo 7 που προσθέτει στο παιχνίδι τρία νέα αυτοκίνητα. Πρόκειται για τα Afeela Prototype...