Ο Fernando Alonso κατέκτησε νωρίτερα σήμερα τη τρίτη θέση στο εναρκτήριο Grand Prix της σεζόν στο Μπαχρέιν, με τον Ισπανό να χαρακτηρίζει ως “εξωπραγματικό” το ξεκίνησε της σεζόν.

Ο Alonso έκανε υπέροχο αγώνα και προσπερνώντας με εντυπωσιακές κινήσεις τους Russell, Hamilton και Sainz ανέβηκε επάξια στο βάθρο. Σηματοδοτώντας το δεύτερο βάθρο της σύγχρονης εποχής της Aston Martin, μετά τη δεύτερη θέση του Vettel στο GP του Αζερμπαϊτζάν το 2021, ο Alonso είπε:

Είναι καταπληκτικό για την ομάδα. Ήταν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, τερματίζοντας στο βάθρο στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Είναι απλά εκπληκτικό αυτό που έκανε η Aston Martin τον χειμώνα για να έχει το δεύτερο καλύτερο αυτοκίνητο στον αγώνα. Αυτό είναι απλώς εξωπραγματικό.

Προφανώς, θα ήθελα πολύ να ξεκινήσω μπροστά από όλους και μετά να χρησιμοποιήσω τον ρυθμό. Αλλά δεν είχαμε το καλύτερο ξεκίνημα σήμερα. Έπρεπε να τους περάσουμε στη πίστα. Ήταν λίγο πιο συναρπαστικό. Περισσότερη αδρεναλίνη σίγουρα. Ο κόσμος το απολαμβάνει. Το απολαύσαμε επίσης και εμείς.

Ήταν αδιανόητο πριν από οκτώ μήνες. Παρόλο που αισθάνθηκα τον αγώνα πολύ μακρύ επειδή ήθελα να δω την καρό σημαία και να είμαι στο βάθρο, θα μπορούσα να είχα οδηγήσει για άλλη μια ώρα, επειδή το μονοθέσιο ήταν πολύ ωραίο στην οδήγηση.

Ο Ισπανός μίλησε και για την απόφαση του να αφήσει την Alpine και να πάει στην Aston Martin.

Δεν ξέρω καν τι να πω, γιατί πριν από οκτώ μήνες η απόφαση μου να έρθω στην Aston Martin ήταν απλώς ένα στοίχημα. Αλλά τώρα το να είμαστε στον πρώτο αγώνα με ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο – το οποίο νομίζω ότι χρειάζεται ακόμα να ξεκλειδώσουμε πολλές δυνατότητες – για να είμαστε στην πρώτη πεντάδα μαχόμενοι με τις Ferrari και Mercedes, φαίνεται λίγο εξωπραγματικό, αλλά το καταλαβαίνουμε σίγουρα.

Ο Alonso πρόσθεσε πως ο ρυθμός της Aston Martin στη πίστα του Μπαχρέιν ήταν μόνο η αρχή, καθώς όπως είπε, το AMR23 εξακολουθεί να είναι ένα “πολύ βασικό αυτοκίνητο” στις αρχικές του προδιαγραφές, και θέλει επίσης να δει πόσο δυνατό θα είναι το αυτοκίνητο στις πολύ διαφορετικές πίστες της Τζέντα και της Μελβούρνης.

Σίγουρα, πρέπει να περιμένουμε την Τζέντα και την Αυστραλία. Είναι πολύ διαφορετικές πίστες, οπότε είμαι περίεργος να δω αν μπορούμε να διατηρήσουμε αυτή τη φόρμα σε διαφορετικές πίστες. Αλλά και από την άλλη πλευρά, το αυτοκίνητο που έχουμε τώρα είναι απλώς το βασικό αυτοκίνητο που λανσάραμε και ξεκινάμε τη σεζόν με αυτό το εντελώς νέο concept.

Υπάρχουν πολλά ακόμη να έρθουν όσον αφορά την ανάπτυξη του, οπότε είμαι αισιόδοξος, Αυτό το project έχει το κίνητρο να επιδιώκει πάντα περισσότερα, οπότε υπάρχουν καλά πράγματα για την Aston Martin.