Τον Οκτώβριο του 2016 η BMW για να γιορτάσει το δεύτερο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Marco Wittmann στο DTM παρουσίασε την M4 DTM Champion Edition. Η ειδική αυτή έκδοση της BMW M4 βγήκε σε μόλις 200 μονάδες παγκοσμίως, έχοντας -τότε- τιμή στη Γερμανία τις 148.500 ευρώ.

Η Manhart παρουσίασε ένα πακέτο αισθητικής και μηχανικής βελτίωσης της δεύτερης έκδοσης της M4 DTM Champion Edition, το οποίο το ονομάζει MH4 GTR. Κύριος στόχος του γερμανικού βελτιωτικού οίκου για την M4 είναι η χρήση εντός πίστας, γι’αυτό έχει τοποθετήσει μια μεγάλη ρυθμιζόμενη αεροτομή, αγωνιστικά καθίσματα αλλά και μισό roll cage στο εσωτερικό.

Από το εργοστάσιο, ο 3,0-λιτρος εξακύλινδρος σε σειρά twin-turbo κινητήρας αποδίδει 500 άλογα και 600 Nm ροπής, με τον γερμανικό οίκο να καταφέρνει να τον κάνει να παράγει 720 άλογα και 980 Nm ροπής. Η αύξηση της απόδοσης του κινητήρα έρχεται από τα νέα turbos, καθώς και από όλα τα περιφερειακά του, όπως του μεγαλύτερου intercooler, τις σωληνώσεις, της νέας εισαγωγής αέρα και τις νέας εξάτμισης, ενώ αναβαθμισμένο είναι και το κιβώτιο ταχυτήτων. Φυσικά, υπάρχει και το κατάλληλο νέο πρόγραμμα του εγκεφάλου για να διαχειριστεί την επιπλέον δύναμη.

Η εξωτερική εμφάνιση της M4 DTM Champion Edition είναι επίσης ελαφρώς διαφορετική, χάρη σε μια ποικιλία εξαρτημάτων που προστέθηκαν από την Manhart. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει νέο εμπρός splitter και νέες ποδιές, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μεγάλη αεροτομή, όλα κατασκευασμένα από carbon. Από το ίδιο υλικό είναι και τα καπάκια στους εξωτερικούς καθρέφτες, με τη Manhart να τα βάφει στο εκπληκτικό κόκκινο και άσπρο χρώμα της Marlboro Motorsports.