Στο περιθώριο του Ετήσιου Συνεδρίου του BMW Group, η εταιρία προχώρησε σε μια σειρά αποκαλύψεων, εκτός από τη πρώτη teaser φωτογραφία της νέας Σειράς 5. Συγκεκριμένα στα τέλη του 2023 η iX2, η ηλεκτρική έκδοση της νέας X2, θα κυκλοφορήσει στην αγορά και θα προσφέρεται με τους ίδιους ηλεκτροκινητήρες και με την ίδια μπαταρία με την iX1.

Μέσα στη τριετία 2025-2027 θα παρουσιάσει 6 μοντέλα που θα βασίζονται στη νέα Neue Klasse πλατφόρμα. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι ένα σεντάν και ένα SUV με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της τωρινής Σειράς 3 και θα φέρουν τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που παρουσίασε η BMW με το i Vision Dee στις αρχές του έτους.

Η παραγωγή των μοντέλων που θα βασίζονται στη Neue Klasse πλατφόρμα θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2025 στο εργοστάσιο του Ντεμπρέτσεν στην Ουγγαρία, ενώ από το 2026 θα κατασκευάζονται και στο κύριο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο της Γερμανίας. Από το 2027 και το εργοστάσιο της εταιρίας στη πόλη Σαν Λουίς Ποτοσί στο Μεξικό θα κατασκευάζει τέτοια μοντέλα.

Σήμερα η BMW προσφέρει 12 ηλεκτρικά μοντέλα που αντιπροσωπεύουν μερίδιο πωλήσεων 15%. Μέχρι το 2024, το 20% των νέων μοντέλων της θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 25% το 2025 και στο 33% το 2026. Μέχρι το 2030 εκτιμά πως περισσότερο από το 50% των νέων αυτοκινήτων που θα κατασκευάζει θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Παράλληλα η BMW έκανε γνωστό πως από το 2025, τα μοντέλα που θα βασίζονται στην Neue Klasse πλατφόρμα, θα εξοπλίζονται με το νέο head-up display της, που το ονομάζει BMW Panoramic Vision.

Το νέο head-up display, με προβολή σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ, δημιουργεί μια μεγάλη επιφάνεια αλληλεπίδρασης και πληροφόρησης για όλους τους επιβάτες.

Ο Frank Weber, μέλος του Δ.Σ. της BMW AG στο τομέα της Ανάπτυξη, περιγράφει τα κύρια πλεονεκτήματα του νέου head-up display:

Το παρμπρίζ γίνεται μια ενιαία μεγάλη οθόνη με το νέο μας BMW Panoramic Vision, ανοίγοντας εντελώς νέες δυνατότητες για τον σχεδιασμό των οχημάτων μας. Είτε ο οδηγός αποφασίζει ο ίδιος ποιες πληροφορίες θέλει να εμφανίζονται στο δικό του οπτικό πεδίο, είτε όλοι οι επιβάτες να μπορούν να βλέπουν ολόκληρο το περιεχόμενο.

Το επαναστατικό σύστημα προβολής και η πιο καθαρή δομή του cockpit δίνουν μια εντυπωσιακή, νέα αίσθηση χώρου και οδήγησης. Προάγουμε το δοκιμασμένο μας σλόγκαν ‘μάτια στο δρόμο – χέρια στο τιμόνι’ σε ένα νέο επίπεδο.

Για πρώτη φορά η καινοτόμα τεχνολογία επιτρέπει την προβολή σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ με τις οθόνες να είναι ορατές για όλους τους επιβάτες. Το BMW Panoramic Vision προβάλλει πληροφορίες που σχετίζονται με τον οδηγό και τους επιβάτες με μεγαλύτερη ένταση φωτός και αντίθεση σε μια σκουρόχρωμη περιοχή που βρίσκεται στο κάτω άκρο του παρμπρίζ.

Αυτό δημιουργεί μια εξαιρετικά ευκρινή εικόνα που είναι πάντα ορατή σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ. Όπως τονίζει η BMW, οι πληροφορίες που σχετίζονται με την κατάσταση οδήγησης είναι πάντα διαθέσιμες στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή.