Το αφεντικό της AlphaTauri λέει πως δεν εμπιστεύεται τους μηχανικούς του

Σχετικά άρθρα

Ο Franz Tost προχώρησε μια δήλωση που δεν περιμένεις να ακούσεις από τον επικεφαλής μιας ομάδας, αφού είπε πως δεν εμπιστεύεται τους μηχανικούς του, μιας και το φετινό μονοθέσιο δεν αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός όπως ήλπιζαν.

Στο πρώτο GP του Μπαχρέιν ο Tsunoda τερμάτισε 14ος και ο De Vries 18ος, ενώ στα FP1 και FP2 στη Τζέντα, οι δύο πιλότοι της AlphaTauri τερμάτισαν στην 10η και 13η θέση στο FP1 και στην 13η και 17η θέση στο FP2.

Δυστυχώς, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε το επίπεδο απόδοσης του αυτοκινήτου που θα θέλαμε, γιατί περιμέναμε ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο. Δυσκολευτήκαμε στο Μπαχρέιν. Φαίνεται λίγο διαφορετικό εδώ. Ελπίζω τουλάχιστον να είμαστε με ένα μονοθέσιο στο Q3 των κατατακτήριων, αλλά πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα για να κάνουμε το μονοθέσιο πιο γρήγορο. Ειδικά από αεροδυναμικής πλευράς υπάρχουν διάφορα προγράμματα σε εξέλιξη.

Οι μηχανικοί μου λένε ότι θα κάνουμε κάποια καλή πρόοδο, αλλά δεν τους εμπιστεύομαι πια. Θέλω απλώς να δω τον χρόνο του γύρου, γιατί αυτό είναι το μόνο πράγμα που μετράει.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν εμπιστεύεται τους μηχανικούς του, ο Tost πρόσθεσε:

Τους χειμερινούς μήνες μου είπαν ότι το αυτοκίνητο είναι φανταστικό, έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο. Τότε πάμε στο Μπαχρέιν και δεν είμαστε πουθενά. Τι να πω;

Αναλύοντας τις αδυναμίες του τρέχοντος πακέτου είπε:

Δεν υπάρχει αρκετή κάθετη δύναμη. Επομένως το μονοθέσιο είναι ασταθές στο φρενάρισμα, έχουμε υπερθέρμανση των πίσω ελαστικών, κακή πρόσφυση, δεν μπαίνει καλά στις κορυφές των στροφών, λείπουν όλα όσα χρειάζεσαι για να κάνεις ένα καλό χρόνο.

Το budget cap δεν μας εμποδίζει να κάνουμε αναπτυξιακές εργασίες, αυτό περιλαμβάνεται στο επιχειρηματικό μας σχέδιο. Το ερώτημα είναι τώρα, πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση; Όπως προανέφερα, τους χειμερινούς μήνες είδαμε ότι τουλάχιστον στα χαρτιά, στον υπολογιστή, κάναμε μεγάλη πρόοδο σε σύγκριση με το περσινό αυτοκίνητο. Αλλά όπως προανέφερα δεν εμπιστεύομαι πια όλα αυτά τα στοιχεία.

Θέλω να δω τώρα με τα επόμενα βήματα ότι πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση, ότι μπορούμε να βελτιώσουμε την απόδοση του αυτοκινήτου, ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Και αυτή είναι μια εξειδικευμένη εργασία στο πάτωμα, στους αγωγούς των φρένων και σε όλα τα άλλα αεροδυναμικά μέρη.

Νομίζω ότι τώρα με όλες τις γνώσεις που έχουμε μετά τις δοκιμές και τον αγώνα του Μπαχρέιν, οι μηχανικοί θα πρέπει να είναι σε θέση να λύσουν τα προβλήματα και να βρουν νέα εξαρτήματα τα οποία θα βελτιώσουν την απόδοση του αυτοκινήτου.

Θα φέρουμε αναβαθμίσεις στους επόμενους αγώνες, θα φέρουμε κάτι στη Μελβούρνη και στη συνέχεια και στο Μπακού. Είναι μέσα στο πρόγραμμά μας να φέρνουμε σχεδόν σε κάθε αγώνα μια μικρή αναβάθμιση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα