Ο Toto Wolff δήλωσε “απόλυτα σίγουρος ότι ο Lewis Hamilton θα μείνει στη Mercedes, αλλά “δεν θα γκρίνιαζε καθόλου” εάν ο Hamilton θα προτιμήσει να πάει σε άλλη ομάδα, εάν η Mercedes δεν του δώσει ξανά ένα μονοθέσιο ικανό να του χαρίζει νίκες και το πολυπόθητο 8ο πρωτάθλημα.

Με το συμβόλαιο του Hamilton να λήγει στο τέλος του 2023, ο Wolff είπε:

Δεν έχω ιδέα τι λέγεται στη silly season, αλλά ξέρω πού βρισκόμαστε με τον Lewis και με τον George και τίποτα άλλο δεν είναι σχετικό. Μιλάμε για το πότε θέλουμε να το κάνουμε και πώς. Πρέπει απλώς να αλλάξουμε ορισμένους όρους, βασικά τις ημερομηνίες.

Ερωτηθείς αν είναι σίγουρος ότι ο Hamilton θα παραμείνει στη Mercedes μετά το τέλος του 2023, ο Wolff απάντησε:

Είμαι απόλυτα σίγουρος. Δεν νομίζω ότι ο Lewis θα αφήσει τη Mercedes. Είναι στο στάδιο της καριέρας του όπου εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, έχουμε δημιουργήσει έναν υπέροχο δεσμό και δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλλουμε ο ένας για τον άλλον, παρόλο που αυτό είναι πολύ δύσκολο να το πεις. Πόσο ωραίο θα είναι όταν βγούμε από αυτή τη φάση των δακρύων και επιστρέψουμε σε σταθερές παραστάσεις.

Ως οδηγός, ωστόσο, αν θέλει να κερδίσει άλλο ένα πρωτάθλημα, πρέπει να βεβαιωθεί ότι έχει το μονοθέσιο για να το κάνει αυτό. Και αν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να του δώσουμε το αυτοκίνητο τα επόμενα δύο χρόνια, τότε πρέπει να ψάξει παντού. Δεν νομίζω ότι το κάνει σε αυτή τη φάση. Αλλά δεν θα έχω καμία γκρίνια αν συμβεί αυτό σε ένα ή δύο χρόνια.

Ο Wolff πρόσθεσε πως δεν είχε κανένα πρόβλημα με τη δημόσια κριτική που άσκησε ο Hamilton στη Mercedes, μετά το GP του Μπαχρέιν, όπου ο Hamilton δήλωσε πως η ομάδα δεν άκουσε τις ανησυχίες για την ανάπτυξή του μονοθεσίου.

Μιλάμε συνέχεια και μια λέξη δεν έχει σημασία στην ομάδα γιατί γνωριζόμαστε τόσο καλά. Μερικές φορές λες κάτι που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το μεταφράζουν πολύ γρήγορα με αμφιλεγόμενο τρόπο ή με πόλωση. Μέσα στην ομάδα δεν προκαλεί ποτέ κανένα κύμα γιατί γνωρίζουμε ότι τα συναισθήματα μπορεί να είναι έντονα. Αν δω πως υπολειπόμαστε σε ταχύτητα ή σε έναν αγώνα δεν τα πήγαμε καλά, θα ήθελα επίσης να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος με την εξέλιξη του μονοθεσίου.

Αλλά δεν πειράζει. Μέσα στην ομάδα θέλουμε το συναίσθημα να βρίσκεται ψηλά και έχουμε σκληρή αγάπη. Λέμε την άποψη μας ευθέως για το τι λείπει και κανείς δεν πρόκειται ποτέ να το πάρει στραβά.