Η F1-2000 ήταν το πρώτο μονοθέσιο της κυριαρχίας του Michael Schumacher στη Formula 1 με τη Ferrari, με τον Γερμανό οδηγό να κατακτά το 2000 το τρίτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα και το πρώτο με την ιταλική ομάδα, το οποίο ήταν και το πρώτο πρωτάθλημα οδηγών για τη Ferrari μετά από το 1979. Έκτοτε, ο συγκεκριμένος συνδυασμός -μαζί με τη βοήθεια του Rubens Barrichello- κέρδισε τα επόμενα τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών, σαρώνοντας τα πάντα από το 2000 έως και το 2004.

Η F1-2000 έφερε την υπογραφή του Ross Brawn, όντας ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, ενώ πολλά διάσημα ονόματα συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία του, όπως ο Rory Byrne (επικεφαλής σχεδιαστής), ο Aldo Costa (επικεφαλής σχεδιασμού πλαισίου), ο Νικόλας Τομπάζης (υπεύθυνος αεροδυναμικής), ο James Allison (επικεφαλής αεροδυναμικός), ο Paolo Martinelli (τεχνικός διευθυντής του κινητήρα), κλπ.

Με το εικονιζόμενο μονοθέσιο ο Michael Schumacher κατέκτησε τη νίκη στο Grand Prix της Βραζιλίας του 2000, με τον Γερμανό να παίρνει την pole position στο Grand Prix του Μονακό την ίδια χρονιά.

Αυτή ήταν η μοναδική pole που πήρε ο Schumacher στο πριγκιπάτο του Μονακό κατά τη διάρκεια της θητείας του με τη Ferrari. Ο οδηγός της ιταλικής ομάδας πήρε μια ακόμα pole position με το συγκεκριμένο μονοθέσιο, τερματίζοντας όμως 5ος συνολικά στο Ισπανικό GP.

Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s θα βγάλει στο σφυρί το συγκεκριμένο μονοθέσιο, με αριθμό σασί #198, στη δημοπρασία του στο Hong Kong στις αρχές Απριλίου, χωρίς να γίνεται γνωστή η εκτιμώμενη τιμή πώλησης του. Ωστόσο, ακριβώς το ίδιο μονοθέσιο είχε πουληθεί από τον RM το 2014 για 1.804.000 δολάρια.