Μετά από ένα άκρως απογοητευτικό ξεκίνημα τη φετινή σεζόν στη Formula 1 και μια πολύ μέτρια περσινή, η McLaren ανακοίνωσε σήμερα ότι διέκοψε το συμβόλαιο του τεχνικού διευθυντή της, James Key, ως μέρος μιας σειράς οργανωτικών αλλαγών με τις οποίες η βρετανική ομάδα ελπίζει ότι θα της δώσουν γερές βάσεις για μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Πιο συγκεκριμένα, η McLaren αποφάσισε να διαμοιράσει τις αρμοδιότητες και να μην έχει μια δομή με έναν μόνο τεχνικό διευθυντή, ο οποίος θα επιβλέπει όλες τις λειτουργίες. Έτσι, πλέον θα υπάρχει μια ομάδα τριών εξειδικευμένων ρόλων. Ο Πίτερ Προδρόμου -ο οποίος έχει 32 χρόνια εμπειρίας στην F1- θα αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή αεροδυναμικής, όντας επικεφαλής του συνόλου της αεροδυναμικής λειτουργίας.

Ο David Sanchez, μετά από μια δεκαετία στη Ferrari, επιστρέφει στη McLaren ως τεχνικός διευθυντής, υπεύθυνος απόδοσης και συνολικού concept του μονοθέσιου, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του από την 1η Ιανουαρίου του 2024. Τέλος, ο Neil Houldey προωθείται στον νεοσύστατο ρόλο του τεχνικού διευθυντή, μηχανολογίας και σχεδιασμού. Οι τρεις του, Προδρόμου/Sanchez/Houldey θα αναφέρονται απευθείας στον Stella.

Συνεχίζοντας, ο Giuseppe Pesce προάγεται σε διευθυντής αεροδυναμικής και επικεφαλής του προσωπικού, και θα αναλάβει να υποστηρίξει τη λειτουργία του τμήματος αεροδυναμικής, αναφέροντας στον Πρόδρομου. Κλείνοντας, ο ρόλος του Chief Operating Officer (COO), που κατέχει ο Piers Thynne, έχει διευρυνθεί και θα υποστηρίζει στενά το Stella, όσον αφορά την καινοτομία και την εξύψωση των προτύπων στη McLaren.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο Stella εκτιμά πως το πακέτο αναβαθμίσεων που θα παρουσιάσει η ομάδα στο GP του Αζερμπαϊτζάν, θα είναι ικανό να ανεβάσουν την ομάδα έως την 5η θέση.